Muren beschermen - deurstoppers

Jma2

  • #1
Nu de muren overal met glasvlies behangen zijn en geschilderd wil ik ze graag behoeden voor inslaande deurklinken (peuters kunnen heel enthousiast met deuren zwaaien...).

Deurstoppers....

Ik wil geen deurstoppers waarvoor ik in mijn mooie parketvloeren moet gaan boren, dus ben ik op zoek naar alternatieven. Ik heb er 2 gevonden:
  1. Opplak deurstoppers die je tegen de muur plakt op de juiste plek. Veel goedkoper en veel beter verkrijgbaar dan optie 2 hieronder, maar eigenlijk beschadig ik ook weer een beetje mijn muren door ze met die dingen te beplakken.
  2. "Gewichtige" deurstoppers met rubberen stootrand, die je op de juiste plaats op de grond zet en die door hun gewicht de klus zouden moeten klaren. Moeilijk te vinden
Ik ben geneigd om voor optie 2) te gaan maar wil graag weten of er nog alternatieven zijn en of er nog andere voor- en nadelen zijn aan een van de door mij reeds gevonden alternatieven.

Dank bij voorbaat,

jma2
 

Fiesiekus

  • #2
Kettinkje in de zelfde kleur als de deur(en): bevestig 1 kant aan bovenzijde van het deurkozijn en de andere kant aan de deur, bovenaan. Heb dit aan mijn kelderdeur die steeds tegen de rand van de keukenblad sloeg. Vangt de deur prima op.
 

Jma2

  • #3
Bedankt Fiesiekus; had ik nog niet aan gedacht!

Heb je daar niet het probleem dat het kettinkje tussen de deur gaat zitten als je ze sluit? Dan moet het wel een heel kort stukje zijn dicht bij de scharnierrand, klopt dat?

jma2
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb de deurstoppers bij 1 van de bouwmarkten zien liggen, ik weet niet meer welke dat was.

Ook bij een ijzerwarenzaak heb ik ze wel eens gezien.

PB onderweg voor naam van de winkel.
 

Fiesiekus

  • #5
Het kettinkje is bevestigd aan het dagdeel van de deurkozijn bovenaan. Dus dat kozijndeel dat in het zicht blijft als de deur gesloten is. En dan ook bovenaan de gesloten deur, maar niet op de bovenrand. Zit op 1/3 van de sponningbreedte gerekend vanaf scharnieren .
 

Toon

  • #6
Die losse zware deurstoppers met rubberen rand worden met enige regelmaat aangeboden bij de diverse supermarkten/warenhuizen.
 

PdeBruine

  • #7
Optie 1 kan je ook als niet plakkers krijgen, die je met een plugje en een schroefje vastzet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
En dan worden de muren niet beschadigd ?
 

D.H. Zelf

  • #9
Niet als je ze in de plinten schroeft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Dan komt de deurklink tegen de muur :?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #11
Er zijn eenvoudig wigjes te maken/te koop die leg je tegen het plint op de grond (evt. dubbelzijdig plakband) zodra de deur te ver opengaat klemt hij vanzelf vast op de wig zonder dat de klink tegen de muur komt.

Ook zijn er in boor deurdrangers te koop die voorkomen dat de deur te ver open gaat en de deur gaat ook nog eens weer vanzelf dicht want naast het enthousiast opengooien blijft de deur ook vaak ongewild open staan.

suc6

Gerrit Bakker
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Moet je onze kinderen eens vragen hoe ze denken over die inboordeurdrangers.
Een aantal keren hebben ze de vingers tussen de deur gehad, een kind heeft niet in de gaten dat een deur vanzelf dicht gaat.
Dus, hebt u kinderen bedenk u dan twee keer voor u inbouw drangers gebruikt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Ik wil wedden dat ze nu in iedergeval de vingers niet meer tussen de deur houden. :mrgreen:
Maar je hebt gelijk een deurdranger in welke vorm dan ook is er voor om de deur dicht te doen en als je dan je vingers er tussen houdt :oops:

Bij een webwinkel zag ik nog wel RVS deurstoppers in de vorm van een wig.

Suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu