Multiplex vloer leggen

FrankGoossens

  • #1
Ik ben al een tijdje mijn vloerbedekking zat. Nou heeft een vriend van mij thuis een vloer van multiplex tegels van ca. 60x60, schaakbordsgewijs en gelakt. Het ziet er mooi uit, en ligt prima, bovendien lijkt het me relatief goedkoop. Die vloer lag er al toen hij er kwam wonen dus hij kan me ook niet vertellen hoe hij het gedaan heeft.
Heeft iemand ervaring met zoiets? Waar moet ik op letten?
Ik was het volgende van plan: 3mm multiplex op maat laten zagen in de bouwmarkt, vastspijkeren over mijn vloerbedekking heen, zo strak mogelijk op elkaar, en dan lakken/beitsen.
Wat zijn de haken en ogen aan mijn plan?

Frank
 

Tiho

  • #2
Als je 3 mm multiplex op vloerbedekking legt, zakken de poten van de kasten en stoelen hier hoogswaarschijnlijk doorheen.

Als je 3 mm multiplex vast gaat spijkeren zie je overal waar gespijkerd is een deuk in je vloer ook weer door de vloerbedekking eronder.

Kliklaminaat is ook relatief goedkoop te krijgen, maar haal dan evengoed de oude vloerbedekking weg.
 

FrankGoossens

  • #3
Ik kan de vloerbedekking ook eerst weghalen, dat is het probleem niet, maar het leek me dat ik daarmee een dure ondervloer kon besparen.
Dat van die (kast)poten kan ik natuurlijk even testen...
Volgens mij valt het met die spijkertjes wel mee. Het is niet alsof er een hoogpolig tapijt onder ligt. Wat voor ondervloer zou je adviseren? Of gewoon dikker multiplex?

kliklaminaat is geen optie: vind ik echt te lelijk!
 

Tiho

  • #4
Ik zou richting 10 a 12 mm gaan. Verder denk ik dat je beter kunt schroeven, want spijkers kunnen weer omhoog komen.
 

FrankGoossens

  • #5
Als ik ga schroeven blijf je die lelijke schroefkoppen gewoon zien, spijkertjes vallen toch iets minder op. Bij die vriend van mij zijn de platen ook gewoon gespijkerd. Alleen jammer dat ik niet kan zien hoe dik materiaal hij heeft gebruikt.
 

MartijnZ

  • #6
Verkeerd topic!
 

FrankGoossens

  • #7
@MartijnZ: ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu