Muffe lucht in de keuken rioollucht

Misiu

 • #1
Eind maart, na 2 maanden opknapwerk met oa badkamer en keuken, huis betrokken. Sinds die tijd (ervoor niet) af en toe een muffe lucht in de keuken, met name in een van de kastjes; volgens mij rioollucht.

De aannemer heeft de oude afvoer van de keuken met PUR dichtgemaakt en er is overheen gestuct (dunne laag?); daarna de keuken ervoor geplaatst; de nieuwe afvoer van de keuken is die van de oude bijkeuken (er bij getrokken).

De lucht is niet altijd aanwezig, soms na afwasmachine gebruik, dan weer (maar niet altijd!) lijkt het na (hevige) regenval. In badkamer en bij CV zijn beluchters aangebracht na eerder borrelen. Toiletten lopen goed weg; hemelwaterafvoer aanbouw achterzijde is sinds vorige week verstopt, maar liep al die tijd wel weg via rioolsysteem (hwa zit achter in de keten).

Enig idee wat hier aan de hand kan zijn; hoe te bekijken en te verhelpen?

Dank voor de reactie(s).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je zou eerst zeggen garantie en de aannemer bij te laten halen.

  Die stank zal wel een open riool ergens zitten.

  Om dit te kunnen vinden zou je een rook test moeten uit voeren om te zien waar dat open riool zit.

  En voor verstoppingen kan je een camera inspectie laten uit voeren zodat je kunt zien wat er aan de hand is

  rook test en camera inspectie kan je laten uitvoeren door een ontstoppings bedrijf
   

  Misiu

  • #3
  Beste Henk, ea,

  Ik heb een foto meegestuurd waarin de keuken tijdens de verbouw te zien is; links vd kolom/aanbouw de PUR prop in de oude afvoer, waar later over gestuct is. Dat stucwerk zie je dan op de 2 andere fotoos, een niet ingezoomde foto en de andere foto wel met zoomfactor 3 (ik heb de foto kunnen maken door een rond gat achter een ladeblok van de ervoor geplaatste keuken en de camera naar rechts te richten).

  Je ziet dus dat er een onregelmatigheid in of op de muur zit wat respectievelijk uit of op het stuc zit. Omdat het op de hoogte zit vd oude afvoer denk ik dus aan de mogelijkheid van een poreuze opening; kan dat dan met wisselende intensiteit rioolgeur geven? De stank komt dan met name helemaal links in de hoek vd keuken in de pannen lade, wellicht om dat de lucht die kant meestal op beweegt (vd keukendeur af).

  De lrioollucht is dus wisselend merkbaar, soms niet, soms duidelijk; lijtk wel dat dat zeker is als de afwasmachine gedraaid heeft; deze loosts op de afvoer die in de aanbouw (van 1978) zit en daarvoor gebruikt wordt, als ook door de wasbak vd keuken en de overloop vd 3-in-1boiler.

  Dank voor de reactie(s).
   

  Misiu

  • #4


   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Beste is gewoon een rook test doen dan kan je zien waar het vandaan komt e n als het uit dat stuk komt wat gepurt is dan is het zeker garantie werk.

  dat hoekje is dat een koker waar de riolering buis in zat,

  als er veel wind staat ruik je het of lage luchtdruk gebied is ruik je het ook
   

  Misiu

  • #6
  Dat hoekje zoals je dat noemt is op de ingezoomde foto wat moeilijk te beoordelen, Op de andere niet ingezoomde foto zie jet beter: rechts een plaat vd keuken inbouw, links ervan is de stenen opbouw van de latei, zie de overzichtsfoto, waar de schep staat.

  Als je een rooktest doet, waar wordt dan de rook ingeblazen?

  Heb je ervaring dat PUR en stuc reuk kunnen lekken?

  En kan dat dan wisselen door activiteit in het afvoersysteem, nb dus door de vaatwasser die eerser geloost heeft en dus wat beging heeft ingebracht?

  Groet en dank!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Als je een leiding gaat afsluiten doe je dat nooit met pur, je dopt het af als het pvc is of je soldeerde het dicht als het lood is of je metselt het dicht.

  rook test word rook in de riolering geblazen en waar je normaal de stank ruikt daar komt dan het rook te voorschijn

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu