“Motorswap” verticuteermachine van B&S > Honda

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Beste allemaal,

Ik heb een heel oude verticuteermachine (+/- 1990) met een Briggs & Stratton 3,5 PK blokje er op. Machine is verder prima voor mijn jaarlijkse gazon onderhoud, maar het blokje is niet lekker meer af te stellen en onderdelen zijn er niet meer. Daardoor loopt de motor net niet lekker meer en mist hij wat kracht.

Ik wil er daarom een Honda GX 120 blokje op zetten (poelie voor aandrijfriem overzetten). Mijn maaier is ook van Honda en die GX blokjes zijn met het juiste onderhoud onverwoestbaar.

Het enige waar ik tegenaan loop is de uitlaat: deze blaast met de B&S naar opzij. Bij de Honda blaast de uitlaat juist naar achteren, precies daar waar je loopt achter de machine. Dat lijkt me niet prettig: je loopt vol in de uitlaatgassen en je knieën worden erg warm.

Zou er een mogelijkheid zijn om de uitlaat aan te passen zodat deze naar opzij uitblaast? Deze blokjes worden denk ik wel vaker gebruikt in situaties waarbij de uitlaatgassen een andere kant op moeten.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
bochtje aan de uitlaat lassen
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Naar mijn weten worden onderdelen van B&S nog gewoon geleverd, ook nog van blokken van meer dan 50 jaar oud.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is daar nog makkelijk aan te komen in Nederland? Of is dat alleen voor de thuismarkt?

Ik ben bij 2 werkplaatsen geweest waar ze bekend zijn met dit merk en geen van beide konden ze de motor beter afstellen.

Ik moet al gezegend zijn met een nog roest vrij benzinetankje vanbinnen (altijd vol weggezet) want die worden niet meer gemaakt en de roest verstopt elke keer de carburateur bij die blokjes werd mij gezegd. Bij dit type blok zit de tank onder de carburateur en dat geeft dan veel problemen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Een tankje kun je makkelijk ontroesten en er een coating in aanbrengen.
 

Pvr

  • #6
Zou is beginnen met een carburateur revisiesetje aan de hand van serienummers zou die echt wel te vinden zijn. En misschien eerst deo test doen om te kijken of hij ergens valse lucht trekt dan loopt hij ook niet lekker.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
13
Gerelateerde onderwerpen
Verticuteermachine start niet meer.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu