Motor afzuigkap gaat niet aan

geert is jong

 • #1
Hallo!

De motor van onze afzuigkap slaat niet meer aan. Ik heb een afzuigkap die uit het aanrechtblad omhoog komt (Sirius SDD2 EMTC). Deze heeft kortsluiting gemaakt. De eerste keer toen de afzuigkap uitgezet werd, toen bleef deze halverwege staan, alle lichtjes uit en stop door eruit. Ik heb de boel open gemaakt en van onder tot boven gereinigd, wat een vette smerige bende! Ik hoopte dat met het reinigen van de stekkers het probleem verholpen was.

Nu gaat de afzuigkap weer omhoog en omlaag, alle lampjes doen het en ik hoor het relais klikken als ik de afzuigkap in een andere stand zet, maar de motor slaat niet aan. Heeft iemand een idee wat kortsluiting veroorzaakt heeft en wat nu het probleem is?

alvast dank voor jullie hulp!

Fijne avond,
geert
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Als het echt kortsluiting is, dan is mogelijk de motor doorgebrand. Dan zou ik verwachten dat de zekering doorslaat als je de motor aanzet, is dat ook het geval? Dan denk ik dat je de motor moet vervangen. Misschien kan je de motor los aansluiten op een voeding (is dat 230V?) om te zien of deze nog werkt zonder alle regelingen van de afzuigkap.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu