Moduline 30 Ruimteregeling

Harten Aas

  • #1
Mijn moduline 30 staat ingesteld op de weersafhankelijke regeling (WA) het wordt veel te warm De stook lijn ook aangepast helpt niet. Ik wil naar de Ruimteregeling (RR) Echter niet in de handleiding te vinden. Vraag hoe moet dit??
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zie bladzijde 26 van deze pdf.
 

Harten Aas

  • #3
Beste Ron321

Inderdaad echter heb je dan al voor een regeling gekozen, maar die moet dus gewijzicht worden van WA naar RR Op pagina 26 wordt vermeld de temperatuurregeling die bij de betreffende (RR),(WA)of (WA+RCT) instellingen hoort. Echter wil ik deze wijzigen Graag slim advies!!
 

Chathanky

  • #4
Dat slimme advies staat op pagina 27. :-|

Wat de installatie betreft waar bevinden zich de thermostaatkranen en waar wordt het te warm?
 

Harten Aas

  • #5
Beste Chathanky,
Mogelijk heb ik mijn probleem niet goed geformuleerd Ik wil van mijn (wa) weersafhankelijkeregeling omzetten naar (RR) ruimteregeling.

In de woonkamer wordt het te warm de rest ook. Ik heb vloerverwarmig, radiatoren en convectors met thermostaten. De stooklijn heb ik verschillende malen aangepast en de ketel blijft continue op 45 gr branden. op pagina 27 staat de stooklijn!
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Dus als ik het goed begrijp wordt het te warm waar de vloerverwarming is?
Mijn visie op hoe dit zou kunnen komen:
Je vloerverwarming heeft een eigen "regeling" namelijk een thermostaat kraan met dompelvoeler, waarmee je de vloertemperatuur insteld.
Stel: Deze is ingesteld op 35 graden.
In dat geval maakt het niet uit of de aanvoertemperatuur 40 of 60 graden is, de vloer zal altijd 35 graden worden. Logisch gevolg is dat de weersafhankelijke regeling de aanvoertemp kan verhogen of verlagen, maar de vloer reageert daar niet op.(die regelt er alshetware tegenin)
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Op pagina 26 beginnen met lezen en dan doorlezen op de volgende pagina's.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu