Modem motorola sbv5121

Seije

  • #1
Hoi iedereen.,

Ik zit met een dilemma wij hebben thuis een modem van motorola sbv5121 nou hebben wij hem een tijd geleden laten instaleren en de monteur zei dat de modem gewoon aan kon blijven. Nou zet mijn schoonvader deze thuis altijd uit want hij zegt dat het gevaarlijk kan zijn.
Nou probeerde ik gisteren hem uit te zetten en het knopje bovenop doet het niet.
Kan het nou echt kwaad als hij aan blijft staan?

Groetjes
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
De sbv5121 is VOIP modem, dat wil zeggen dat het ook telefoongesprekken af kan handelen. Als je die optie gebruikt lijkt het mij logisch hem 24 uur per dag aan te hebben. Daar zijn ze ook voor gemaakt.

Elektronica heeft een langere levensduur wanneer het op een constante temperatuur is en er geen condens op neerslaat. Aan en uitzetten zorgt voor temperatuursveranderingen waardoor spanningen in de printplaten kunnen ontstaan die vervolgens weer voor haarscheurtjes en slechte contacten zorgen. Het continu aanlaten houdt de elektronica ook warm waardoor er geen ocndens neerslaat. Dus voor de levensduur van de elektronica is aanhouden ook beter. Het kost uiteraard wel meer elektriciteit.
 

Seije

  • #3
Word die modem dan niet te warm en veroorzaakt dat dan geen brand?
Misschien een stomme vraag maar dat is mijn angst.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Nee, kabel en ADSL modems zijn gemaakt voor 24 uur per dag werken.
 

Azijnpisser

  • #5
Grootste probleem mbt brand zijn stof (dus hou hem zo veel mogelijk stofvrij) en het liefst stof icm hoogspanningsgeneratoren (beeldbuis TV).

stoffige beeldbuis TVs willen IN EEN ENKEL GEVAL wel eens gaan branden, of inwendig smeulen.

Met andere elektronica is dit gevaar veel minder accuut. Als er bijv een mobiele telefoon in de fik vliegt, is dit nieuws in alle kranten. En hoeveel mobiele telefoons worden dagelijks gebruikt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu