Welke volgorde bedrading telefoonkabel vanuit UPC modem?

Nomad

  • #1
Hallo iedereen,

Ik heb een vraagje over de kleurvolgorde van de telefoonbedrading en welke aders "actief" zijn op een UPC modem. Van wat onderzoek op internet begrijp ik dat de binnenste 2 actief zijn, maar dat zou voor een analoog signaal zijn?! Ik heb gebeld met de UPC helplijn maar zij konden mij niet helpen, de monteur heeft ook geen hulp kunnen verstrekken :S.

Ik ben recentelijk overgestapt van KPN en Telfort naar UPC (all in one) en heb nu een UPC modem waar de coax kabel de huiskamer binnenkomt. Vanuit die hoek van de kamer heb ik een telefoon- en computer kabel door de kruipruimte naar de andere kant getrokken. Nu wil ik graag de telefoonkabel in die andere hoek via een modulaire rj11 splitter verbinden met de telefoon in die hoek van de huiskamer en met een kabel die doorloopt naar de telefoon op de 1ste verdieping.

Mijn vragen;
1: hoe moet ik de rj11 stekkers kabelen, alleen binnenste 2 aders of alle 4?
2: moet ik de kleuren andersom aanleggen aan de andere kant van de kabel?
3: de telefoonkabel heeft 4 aders en is ongeveer 10 meter lang. Heeft iemand ervaring of het UPC coax kabel signaal (70db bij ingang) sterk genoeg is om zover te reiken? Lengte naar boven vanaf splitter is +/- 10 meter dus totaal zo´n 20 meter.
4: vanaf de oude kpn aansluiting in de huiskamer liep de telefoonkabel naar de 1e verdieping rechtstreeks aangesloten met slechts twee aders (rood en blauw) naar boven. Kan ik deze kabel dan ook met slechts 2 aders met een rj11 stekkertje aansluiten op de modulaire splitter die van de UPC modem komt?

Bij voorbaat hartelijk dank voor alle reacties. Een klusfijn weekend gewenst.
 

Geus

  • #2
Ik ben geen expert, maar volgens mij werkt het UPC-telefoonsysteem vanaf de modem hetzelfde als de "oude" analoge KPN-lijnen. Dus ook vier aders, waarvan er slechts twee worden gebruikt.

Maar waarom zou je die lijn doortrekken naar boven? Is het niet handiger een basisstation te nemen, met draadloze handsets voor boven?
 

Nomad

  • #3
Ok, bedankt voor je reactie. Jij denkt dus dat er slechts 2 aders actief zijn. Als ik dan aan de ene kant in de volgorde Geel Blauw Rood Groen de aders in de rj11 stekker krimp zou ik aan de ander kant de volgorde Groen Rood Blauw Geel moeten aanhouden. Dan zou ik alle opties dekken, zeg ik dat correct?

Vwb de lijn naar boven, die is er al en ik wil geen draadloze telefoons gebruiken.
 

Ltn.fazant

  • #4
1. een analoog telefoonsignaal werkt op de 2 binnenste aders van een rj11 connector. of je er dan 2 of 4 aansluit maakt niet uit.

2. bij een analoog telefoonsignaal maakt het niet uit of je de kabel recht of gekruist aansluit het werkt altijd.

3. geen probleem een telefoonkabel die jij noemt kan zeker 20m signaal doorgeven.

4. gaat helemaal goed komen.

suc6
 

Nomad

  • #5
Hartelijk bedankt voor je hulp Ltn. fazant. Ik heb het nu net allemaal aangesloten en na een paar proeftelefoontjes liep dat allemaal gesmeerd. Op alle telefoons ging die over zonder problemen en zonder ruis op de lijn. Maar ik heb nu toch een draadloze telefoon gebruikt, een kpn boston 520 en nu "zingt" dat ding soms rond. Net alsof je een microfoon voor een luidspreker houdt. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn?
 

Geus

  • #6
Niet alle telefoons schijnen even goed samen te kunnen werken met UPC. Ik heb een DECT, die bijvoorbeeld te zacht geluid geeft, terwijl hij op een KPN-lijn wel goed functioneert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu