Mobiele airco aansluiten op de doorvoer in berging

Denden

 • #1


Ik wil graag een mobiele airco aansluiten op de doorvoer in berging! (rode punt).
Ik wil de deur daarbij openlaten zodat de koele lucht verspreid kan worden.
Is dit een reeele oplossing, heb op geen andere plek een doorvoer naar buiten.
De bedoeling is dat de woonkamer en de keuken gekoeld word.

Met vriendelijke groet

Dennis
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik denk niet dat het reeel is te verwachten dat een mobiele airco, waarvan het vermogen meestal beperkt is, vanuit de berging de hele keuken en woonkamer flink zullen koelen.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Dat loopt uit op een teleurstelling. Zelfs met een splitunit is het geen succes om meerdere ruimtes te koelen door het open laten van een deur.

  Overigens vrees ook ik dat de te koelen ruimte per definitie te groot is voor een mobiele airco. Wil je fatsoenlijk kunnen koelen, dan zul je toch moeten overwegen een split unit te installeren. Met het binnendeel natuurlijk in de woonkamer of keuken.
   

  Appeltje

  • #4
  Investeer in een goeie split unit voor je slaapkamer meestal baalt iedereen het meest van het warme slapen, behalve op dagen als vandaag, dan is de woonkamer ook te heet... uit eigen ervaring weet ik dat het heeeeeerlijk slaapt (tja, waarom nog wakker? het typt ook prima ;) ).

  Vaak wil je in je woonkamer ook graag de deur open laten naar de tuin en dus heeft het dan weinig zin, daarbij is het ook een garantie voor een flinke energierekening.

  Je mobiele airco gaat iig geen succes opleveren maar dat was al duidelijk denk ik zo.

  Gr. Richard.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Mn22 schreef:
  Dat loopt uit op een teleurstelling. Zelfs met een splitunit is het geen succes om meerdere ruimtes te koelen door het open laten van een deur.
  Dat klopt inderdaad. Ik heb een split unit op de slaapkamer aangelegd en ik dacht in mijn onschuld dat de bijbehorende hal ook wel gekoeld zou worden als ik de slaapkamerdeur openliet maar dat valt in de praktijk bar tegen.
   

  Ronald42

  • #6
  Ik heb een mobiele airco voor een slaapkamer van ong. 40m³ is zolder met schuine daken en erkers dus inhoud is wat moeilijk te bepalen. Hiervoor is deze unit prima voor een nacht of 10 á 15 per jaar. laten we de deur open dan word de zeer kleine voor zolder nauwelijks gekoeld.
  Grootste probleem met dit soort dingen is niet de hoeveelheid koele lucht de unit blaast maar hij nooit de warme lucht uit de keuken/woonkamer aanzuigen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu