Minimale dikte dekvloer op vloerverwarming

Hieronymus77

  • #1
Vraagje,

Na het uitbreken van de dekvloer in de badkamer heb ik ca 8,5 cm hoogte tov de betonvloer over. Na aftrek voor de tegel dus ca. 7cm. Ik wil graag vloerverwarming. Het liefste met isolatie er onder. Kan iemand me zeggen hoe dik de dekvloer minimaal moet worden en hoeveel isolatie ik dus kan aanbrengen? Verder heb ik nog een aantal piepschuim verpakkingsplaten liggen waarop ik draadmatten wil doen. Kun je die piepschuim platen als isolatie gebruiken?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Google eens dikte vloerverwarming,
zo vind je o.a. dat bij verlijmde tegels die kunnen meetellen in de dikte.

Piepschuim is niet geschikt als isolatie als de dikte van belang is.
 

Hieronymus77

  • #3
OK, de laatste opmerking begrijp ik niet.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Als je een dunne laag isolatie wilt die toch goed isoleert is piepschuim niet het beste materiaal. PIR platen hebben bij dezelfde dikte een betere isolatiewaarde.
 

Hieronymus77

  • #5
Ah, oke, dat is wel duidelijk.
Mijn vraag over de dikte ging over de draagkracht of druksterkte van de vloer. Dus voorkomen dat hij in- zakt/scheurt omdat hij te dun is. Kan me niet voorstellen dat de tegel die er op rust veel meehelpt dat te voorkomen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
De tegel verdeelt de kracht over een groter oppervlak waardoor de lokale drukkrachten lager worden en je er onder een iets dunnere vloer kunt maken.

Als je speciale dekvloer gietmortel van een betoncentrale laat komen kun je met vloerverwarmingsbuizen terug tot een zwevende dekvloer van minimaal 50 mm (30 dekking op de buizen). Dan hou je nog 20 mm voor de isolatie over. Bij een handmatig gemaakte zelfdragende zandcement dekvloer hou je waarschijnlijk helemaal geen ruimte over voor de isolatie. Dergelijke vloeren beginnen vaak bij 70 mm.
 

Hieronymus77

  • #7
Oke, dat is nuttige info. Bedankt voor de reactie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu