Mini Vaatwasser aansluiten

Vlindertje89

  • #1
Hoi!

Ik heb een vraagje over het aansluiten van mijn mini vaatwasser. De situatie in mijn gootsteenkastje is als volgt:De aansluiting voor mn afvoer zit er dus al. Nu zit ik alleen met de aanvoer van koud water. Er is al een aftakking van de koudwaterleiding, zie de tweede foto. Maar hoe maak ik hier nu een wasmachinekraan aan? Als ik het dopje dat er nu op zit opmeet, dan is dat van platte kant tot platte kant 22mm, dus de schroefdraad van het stukje buis waar hij op zit zal dan iets minder zijn. Klopt het dat dit dan dus een 1/2" schroefdraad is? En dat ik daar een draadfitting sok 1/2" 1/2" op kan draaien en daarin dan de wasmachinekraan? En dan natuurlijk de schroefdraad van de buis die al in de muur zit en de schroefdraad van de wasmachinekraan eerst tapen met teflon.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Met die sok van jouw lukt dat niet.
Je kan het met een schroefbus doen, de kneldop loshalen, en op de knelling en wartel die overblijven de schroefbus zetten, daarin draai je weer de verpakte wasmachine kraan.
Wat ook kan is een knelknie en een muurplaat, dan zet je de kraan ook nog vast.
Groeten b
 

Vlindertje89

  • #3
Dank! Je bedoelt met de kneldop neem ik aan het dopje wat er nu op zit? En dan draai ik die dus er af, en dan ipv die dop draai ik daar dus het deel van de schroefbus op die aan de rechter kant zit op je plaatje en dan op de linker kant de kraan? Ik ben niet helemaal thuis in de termen namelijk ;). De oplossing met knie en muurplaat had ik inderdaad ook gehoord, maar ik maak het mezelf het liefst zo makkelijk mogelijk :)
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Klopt links komt de kraan.
De knelling en wartel passen zo op de plek waar nu de knelddop zit.
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu