Miele wasmachine gerepareerd dankzij dit forum

Heusenco

  • #1
Wij hebben een Miele wasmachine van 10 jaar oud. Een Novotronic W908.
Afgelopen zondag maakte hij tijdens het centrifugeren een knetterend geluid. Daarna waste hij nog wel, maar centrifugeren deed hij niet meer. Het lampje pompen en centrifugeren knipperde ook. Ik wilde hem zelf eerst even nakijken voordat ik er iemand bij haalde. Hij was net 2 maanden uit de garantie (uiteraard). Ik wist echter niet hoe en waar ik moest zoeken en ik keek of ik op het internet iets kon vinden. Zo ben ik bij jullie terecht gekomen. Zo kwam ik er achter dat het misschien aan de koolborstels zou kunnen liggen. Dat was dus ook zo. Ze staken nog ongeveer 5 millimeter uit de huls. Dat was dus geen twijfel. Deze heb ik dus vervangen. Wat ik echter ook hier op dit forum ontdekte was dat als een wasmachine gaat "lopen" ( dit deed hij al een paar weken en werd steeds erger) dat er ook naar de schokbrekers gekeken moest worden. (ik had zelf altijd gedacht dat het kwam doordat hij niet waterpas stond). Deze heb ik ook nagekeken en het eerste wat me opviel was dat er veel vet onderaan zat en lag. Ik heb één schokbreker losgemaakt en toen bleek dus dat deze helemaal geen weerstand meer bood. Ook alletwee vervangen dus. Ik wist ook hoe ik dit moest doen door de informatie die ik hier vond.
Door middel van dit bericht wil ik jullie dus hartelijk bedanken. Onze wasmachine wast en centrifugeert weer als vanouds en dat voor een totaal van ongeveer 75 euro. Onze dank is groot. Super!
:bedankt:
Leo
 

Toon

  • #2
Bedankt voor het bericht, fijn dat de machine weer werkt!
 

Co de Witgoedman

  • #3
Kijk, dat is iemand die de zoekfunctie op een prima manier gebruikt en zelf alles oplost.
Netjes gedaan hoor.
 

Heusenco

  • #4
Ik heb er expres bij vermeld wat er mee was en wat ik er aan gedaan heb, zodat iemand anders er misschien weer wat aan heeft. Dit is echt een geweldig forum mensen. Als je elkaar zo kan helpen, dat is echt perfect.
Ik hoop dat ik ooit eens iets terug kan doen.
 

Gerrit

  • #5
Wat is uw specialiteit? :lol:
 

Heusenco

  • #6
Ik heb niet echt een specialiteit, maar ik weet van veel dingen net genoeg om het zelf te kunnen doen. En wat ik niet weet vind ik dus hier. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu