Miele W756 deur opent niet meer en draait niet

Kydu

  • #1
Na kortsluiting gisteren (weet niet zeker of die ook veroorzaakt is door de wasmachine) wilde de deur van mijn Miele W756 niet meer open. Ik heb toen geprobeerd om hem een keer extra te laten centrifugeren om het programma af te maken, maar hoewel de machine wel gewoon 'liep' draaide de trommel niet, en ging de deur na afloop nog steeds niet open. Ook lekte de machine linksonder aan de voorkant.

Inmiddels heb ik de deur open gekregen met het ringetje achter het luikje en is het opgehouden met lekken, maar deur- en draaiproblemen zijn nog hetzelfde.

Heeft iemand advies wat te doen? En tot welke waarde is het de moeite om de machine te (laten) repareren? Hij is geloof ik ongeveer 15 jaar oud.
 

Jim 59

  • #2
Kydu,

Heb je de filter al schoongemaakt. Zit achter het klepje waar je ook de deur mee geopend hebt.

Groet,

Jim
 

Kydu

  • #3
Ja. Er zat een centje in maar verder niks...
 

Jim 59

  • #4
Kydu,

Kijk eerst of er nog water in de trommel zit. Want dan moet je eerst de trommel leegmaken met het slangetje dat achter die zelfde klep zit.


Groet,

Jim
 

Helper

  • #5
Kydu,

Bij dit type wasmachine wordt de deur en de motor door een electronica geregeld. Als de deur niet open gaat en de trommel ook niet draait is deze elctronica vaak defect. Misschien is dit ook de reden van de kortsluiting. (veroorzaakt door de lekkage??).

HAAL EERST DE STEKKER UIT HET STOPCONTACT OF SCHAKEL DE SPANNING AF MET DE TREKSCHAKELAAR!

De Miele heeft een servicedeur, draai de drie schroeven bij de vulopening los (waar je de was in de machine stopt). Haal de wasmiddellade eruit hier zitten ook nog twee schroeven. Nu kun je de servicedeur openen. LET OP linksonder zit deze deur geklemd.

Je ziet nu de binnenkant van de machine, afhankelijk van het type zit de electronica onderin de servicedeur of bij het scharnier van de glazen deur.
Bij oudere types kan de electronica ook op de onderste balk van de wasmachine staan (deze is kwetsbaar voor lekkage van de zeef).

Groeten.

Helper
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er is een mogelijkheid dat de kortsluiting veroorzaakt is door te korte koolborstels.
Over het algemeen dienen ze vervangen te woorden wanneer ze minder dan 15 mm uit de houder steken.
 

Helper

  • #7
Jan, ik heb dat in 18 jaar bij een Miele nog niet meegemaakt, maar eens kan de eerste keer zijn. Bij andere merken komt dit wel voor, zo erg zelfs dat de electronica van de motor doorbrand. Ik ga nog steeds voor mijn eerste gedachte van lekkage op of bij de print (waarschijnlijk een EDSU). Als ik het serienummer weet kan ik zeggen welke print in deze machine zit.

Maar is deze tread nog wel van toepassing want het is al 10 dagen geleden en dat is erg lang zonder wasmachine. heb je n iet al een nieuwe gekocht Kydu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu