Miele W729 herhaalt programma

Awa

  • #1
Beste experts, we hebben een Miele W 729 die een tijdje heeft stilgestaan. nu hebben we hem in gebruik genomen en geeft hij de volgende klachten:
Hij komt niet uit het hoofdwasprogramma (op 60° geprobeerd); water wordt warm, maar na wassen en spoelen begint hij opnieuw met de hoofdwas

bij behoedzaam spoelen spoelt hij vier keer, water erin, water er uit gaat ok, maar na vier keer spoelen begint cyclus opnieuw

in het korte wasprogramma wast, spoelt en centrifugeert hij en begint dan opnieuw aan dezelfde cyclus.

in het centrifugeren programma wordt er gecentrifugeerd en wordt de cyclus beëindigd, machine schakelt af.

Welke onderdelen zijn verdacht, waar moet ik voor dit probleem gaan zoeken? Het is niet bekend of de problemen gerelateerd zijn aan de twee jaar stilstand maar voor zover we weten functioneerde hij voorheen normaal.

Iemand een idee? alvast hartelijk bedankt voor het mee willen denken!

Albert
 

Awa

  • #2
Niemand een idee wat de oorzaak is, of hoe dit te verhelpen is?
 

Techrax

  • #3
Verwarmingselement vervangen.
 

Awa

  • #4
Bedankt voor je reactie, fijn dat je er de moeite voor wilde nemen. Echter, het water wordt wel warm dus het element lijkt niet kapot te zijn. Nog een ander idee misschien?
 

Techrax

  • #5
Zou toch maar even het element controleren.
 

Awa

  • #6
Bedankt, zal zsm het element controleren.Wat moet ik meten, doorgang? weerstand? ik zal de resultaten laten weten.
 

Techrax

  • #7
Elementen (zijn er 2 welke aan de voorkant van de machine zitten) uitbouwen uit de machine en controleren op verbrande plekken en Ohms doormeten dmv een multimeter. De voorkant van de machine kunt u als een deur openen, zie hier de video hoe dat gaat:


de elementen zitten dan in onderaan de kuip in het midden.
 

Awa

  • #8
Hartelijk bedankt, ik ga er mee aan de slag, ben benieuwd...
 

Awa

  • #9
Ondertussen zijn we een hele tijd verder, het probleem deed zich niet meer voor en ik heb gewacht met demonteren van de verwarmingselementen voor controle (sorry Techrax). Nu echter slaat de automatische zekering in de groepenkast eruit als we een 60 graden was draaien. Bij lagere temperaturen is er niets aan de hand. Dus nu toch de verwarmingselementen er uit gehaald, gecontroleerd op corrosie en/of doorgebrande plekken en doorgemeten.

Ik meet geen doorgang naar massa en in beide elementen een weerstand van 8 ohm, lijkt dus prima in orde. Ze zien er goed en glimmend uit, geen vuil en kalkaanslag.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van te hoge stroom bij een was van 60 graden? de temp. sensor? de condensator in het verwarmingscircuit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu