Miele W110 bovenlader

Jhak

  • #1
Na het instromen van het water gaat de trommel van de wasmachine niet draaien en gaat het lampje spoel/spoelstop knipperen.
Indien ik nu het water wegpomp en de machine uitzet en daarna de trommel handmatig verdraai en dan de kleppen/deksel dicht doe en de machine aanzet gaat de trommel naar zijn stoppositie en functioneert hij weer goed. Soms moet ik dit enkele keren.
Lijkt er dus op dat het met de stoppositie te maken heeft. Deze wordt bepaald door een looprol die in een uitsparing op het vliegwiel valt(middels een harde klik). Wat kan hieraan kapot zijn? Hoe wordt deze bedient?
Iemand enig idee?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik heb dezelfde machine en dit probleem met het knipperende lampje ook gehad. Het lampje is van het elektronische waterslot.

Bij mij was de oorzaak dat ik ook een waterslot, zo'n blauwe, tussen de aanvoerslag en kraan had zitten. Die zat daar al een paar jaar, maar nadat ik die had weggehaald was het probleem over.

Ik zou dus zoeken of er water staat in/bij de sensor die dat registreert, ik weet niet of dit elektronisch is of een vlotterprincipe is. Kun je misschien op miele.nl vinden.
 

Jhak

  • #3
Ben jij niet in de war met het lampje PC controle. Deze knippert inderdaad wanneer er problemen zijn met de water toe/afvoer.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Je hebt gelijk; ik heb te snel gelezen :oops:
Dan vrees ik dat ik je niet verder kan helpen.
 

Helper

  • #5
Jhak,

Als het lampje spoelen/spoelstop gaat knipperen betekent dit dat de trommel niet draait, maar dat had je al gemerkt.

In deze machine zit een systeem op het snaarwiel die de trommel altijd in de juiste stand plaatst als de machine open kan. Dit wordt de blokkering genoemd. Waarschijnlijk is deze defect waardoor de machine niet de juiste implusen krijgt.

Als je heel handig bent kun je dit mbv het schema wat in de machine zit uitmeten. Als het inderdaad de blokkering is bestaat er een reparatieset voor (incl nieuw snaarwiel).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu