Miele vaatwasser storing waterafvoer/-aanvoer

Gerard Bosch

  • #1
Hallo,

Ik heb een miele vaatwasser type G634 SCVI + (HG 01, nr 26/63932085)
Het komt regelmatig voor dat het lampje watertoevoer/-aanvoer gaat branden en de vaatwasser in storing is. Het water wordt dan niet meer weggepompt. Dit verschijnsel doet zich voor als het programma bijna klaar is, dus voor het drogen. Het water blijft dan onder in de bak staan en wordt niet weggepomt. Ook gebeurt het wel aan het begin van het programma, kort nadat de water toevoer is geweest en de wasser wil beginnen (draaiarm moet gaan draaien), er is dan een soort klik hoorbaar en genoemd lampje gaat dan branden. Om de vaatwasser weer opgang te krijgen gebruik ik meestal het programma voorspoelen, na opnieuw gemiddeld 2 keer in storing te zijn geweest draait het programma dan door. Gulukkig gaat het soms ook goed en draait het volledige programma zonder storing.

Ik heb zelf de pomp al gecontroleerd en schoongemaakt, ook heb ik de zeef in de wateraanvoer schoongemaakt, helaas was hier het probleem niet mee verholpen.

Wie weet wat er aan de hand is en kan mij zeggen wat ik moet doen?

Met vriendelijke groet,

Gerard
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Henny

    • #2
    Het komt regelmatig voor dat het lampje watertoevoer/-aanvoer gaat branden
    Watertoevoer/aanvoer lijkt mij hetzelfde.
    Bedoel je misschien watertoevoer/afvoer?
    Als er geen verstopping of blokkade in het afvoersysteem zit en het water desondanks niet wordt afgepompt, lijkt mij dat de afvoerpomp soms niet goed functioneert.
    Mogelijk dat deze bij warm water vastloopt.

    bestelnummer afvoerpomp: 6696271
     

    Gerard Bosch

    • #3
    Henny bedankt voor je reactie.
    Je geeft aan dat de afvoerpomp bij warm water kan vastlopen. Echter komt het ook regelmatig voor dat het programma in het begin vastloopt net nadat de (koud) water toevoer geweest is en de sproeiarm in werking zou moeten gaan.

    De machine gaat ook dan in storing en het lampje watertoevoer/-afvoer gaat knipperen.

    Met vriendelijke groet,

    Gerard
     

    Henny

    • #4
    Controleer eens, op het moment dat de machine moet gaan afpompen en dit niet doet, of de afvoerpomp wel aangestuurd wordt.

    Je moet dan een licht trilling voelen en/of een zoemend geluid horen.
    Ook kan je de spanning op de winding van de afvoerpomp meten.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu