Miele Novotronic W 908 lampje wegpompen brandt

Kolk

  • #1
Bij mijn wasmachine Miele Novotronic W 908 (nieuw gekocht in 1998 en tot nu toe perfect werkend) brandde een lampje dat hij het water niet wegpompte.

Deurtje linksonderin aan voorkant geopend, waarmee het zwarte waterslangetje automatisch mee naar buiten scharniert, de schroefdop van de pomp gehaald; water liep weg via slangetje.

Gevoeld of er niets meer klem zat, of de schoepen draaiden enz. en de boel schoon en droog gemaakt en goed gesloten. De machine weer aangezet. Echter bij het pakken van water liep het water vrijwel meteen weer onderuit de machine.

Terwijl dit gebeurde ook het deurtje weer geopend en duidelijk is te zien dat het water via het slangetje wegloopt. Diverse keren alles herhaald, zonder resultaat. Wat zie ik over het hoofd, wat doe ik verkeerd of wat is er kapot?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Kijk even in het filter of deze goed schoon in, met name daar waar de pakkingen op dicht gaan, ook kan er zand in de schroefdraad van het filter zitten.
Het filter is nl niet goed gesloten waardoor deze lekt.
 

Kolk

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord. Maar wat bedoel je met filter?

Als ik de wasmachine open links onder met het klepje, zie ik alleen maar een slangetje en de schroefdop; aan de binnenkant van de schroefdop zit nog wel e.e.a..

Als ik de schroefdop los maak en met mijn hand in de buis ga, kom ik enkel nog een klein schoepenrad tegen. Zoals je wel merkt: ik ben een wasmachineleek... :?
 

Co de Witgoedman

  • #4
De schroefdop is het filter, waar deze ingaat zit vervuiling in de schroefdraad.
 

Kolk

  • #5
Ik dacht eerlijk gezegd al dat dat het filter was.

Ik heb nog een keer het filter eruit gehaald, de schroefdraad op de filter en die in het gat helemaal schoon gemaakt, maar de machine blijft lekken.

Als ik hem aanzet en het deurtje linksonder openzet terwijl de machine loopt, zie ik ook dat het water er niet uitkomt bij de schroefdop, maar echt rechtstreeks uit het slangetje weg loopt. :?:
 

Kolk

  • #6
De aanhouder wint.
Tóch nog maar weer een keer het filter eruit gehaald. Omdat het naar mijn smaak niet te vinden was bij de schroefdraad, de aandacht maar gericht op het andere einde van de dop.

Datgene waarvan ik dan denk dat het het pluizenfilter is. Deze kleinere ring los gemaakt en daarin zat een stukje rubberachtig spul (aangekoekt pluis?) van een paar centimeter. De ring voorzichtig geopend, de boel goed schoon gemaakt (met een oude tandenborstel), alles weer terug op zijn plaatst.

Geen lekkage meer. :P
Nooit geweten dat ik zo blij kon zijn dat ik weer "mocht" wassen.
Co, bedankt voor je antwoorden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu