Miele koelkast thermostaat

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
 • #1
Bij het vervangen van de thermostaat van de Miele koel/vriescombinatie KT3412S ontdekte ik dat de vorige eigenaar een verkeerde thermostaat heeft gebruikt. Een draad hangt los. Weet iemand welke 3 kleuren draad op welk nummer van de thermostaat (4, 62, 3) aangesloten moeten worden. De groen-gele moet uiteraard aan aarde. Het gaat om de andere 3 draden.

Bedankt en groeten, Hein
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Co de Witgoedman

  • #2
  Meest voorkomende aansluiting :
  6 is voeding
  3 is naar de lampschakelaar
  4 is naar de motor toe.
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Bedankt Co

  Deze koelkast heeft een winterschakelaar en de draad die van die schakelaar afkomt hangt los. Moet die draad bij de voeding (6) aangeschoven worden?

  Groeten, Hein
   

  Janavg

  • #4
  Ja deze moet op de voeding. Winter schakelaar wil zeggen dat bij gesloten deur de binnen verlichting op half vermogen blijft branden. Dus er wordt +/- 7 watt aan warmte in de kast gebracht. Hierdoor zal de compressor vaker aan gaan.

  jan
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Bedankt, Jan!
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Dag Jan en Co en andere tipgevers,

  Ik heb de nieuwe, originele Miele thermostaat (1513030) aangesloten met bruine voedingskabel en winterschakelaar op 6, lampschakelaar op 3 en de compressor op 4.

  Het probleem is nu dat de koelkast en diepvries veel te koud zijn en ook in temperatuur schommelen. Het lijkt eigelijk of de thermostaat niet goed zijn werk doet. Enig idee wat de oorzaak kan zijn? Misschien toch de draden 3 en 4 verwisselen? De punt van de voeler zit losjes achter een plaatje tegen de achterwand. Is dat voldoende? Ik hoop dat jullie een oplossing hebben.

  Groeten, Hein
   

  Janavg

  • #7
  Schakelt de kast wel uit. Of staat de compressor continue te draaien?


  jan
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  De koelkast schakelt wel uit, maar draait gewoon te lang door. Als ik de themostaat op nul draai schakelt de koelkast ook uit.

  Ik heb net Miele gebeld en de aansluitingen op de thermostaat kloppen in ieder geval.

  Zij denken aan de montage van de voeler tegen de achterwand. Die moet misschien beter contact maken. Dat ga ik eerst doen

  Groeten, Hein
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Het probleem was inderdaad de bevestiging van de voeler tegen de achterwand. Die moet echt als een krul strak tegen de wand bevestigd worden. De koelkast werkt nu weer perfect.

  bedankt voor jullie reacties!

  Groeten, Hein
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu