Microgolf BrotherMFG700

Axel

  • #1
Ik heb een microgolf Brother MFG700 in gebruik die wellicht meer dan 10 jaar oud is. Daarvoor zijn blijkbaar geen onderdelen meer verkrijgbaar. De laatste tijd werkt het draaiplateau niet meer.

Dit steunt op een kunststof stuk dat met een driekantige opening over het motorasje zit. Deze opening is echter rond gesleten zodat het plateau niet meer meedraait.

Kan ik zonder risico op schadelijke gevolgen dit kunststof stukje gewoon op het motorasje lijmen?
Bestaat daar eventueel speciale lijm voor, of zullen de microgolven die verlijming toch niet bereiken vermits deze zich onder het draaiplateau bevindt?

Of heeft iemand hiervoor een andere oplossing ?

Met dank
Axel
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onder normale omstandigheden zal een microgolf geen "vat"" hebben op de meeste lijmen.

De vraag is alleen of zoiets wil blijven zitten, want zodra het iets te warm wordt, door andere spullen in de oven, zal het weer loslaten. het moet ook een vullend karakter hebben, en voor een kunststof is dat erg moeilijk te vinden.

Vergeet niet dat bij het lijmen een grote kans bestaat dat de lijm in het motortje eronder loopt, en daarmee de motor compleet vast zet.

En denk je nu: dan haal ik de magnetron uit elkaar, en lijm het daarna: niet doen! Je weet nooit of je de magnetron voldoende lekdicht in elkaar krijgt, en dus vrij van straling bent. daarnaast staan er in een magnetron zeer hoge spanningen.

Eigenlijk is het veel beter een nieuwe te kopen!
Tenzij je een vakman kunt vinden, die er voor weinig geld een nieuw motortje in wil zetten.
 

Axel

  • #3
Dank je Kees voor de info.

Ik heb wel vuurvaste lijm ter beschikking welke blijkbaar bestand is op 1200 °C welke ik ook als pottenbakker in mijn oven gebruik. Deze is zeer plastisch, en wordt zeker niet vloeibaar bij opwarmen zodat het risico dat er iets naar het motortje overdruipt daarbij volgens mij wel uitgesloten is.

Ik zal het toch maar eens proberen, en onmiddellijk daarna het toestel enkele keren een tijdje op max. laten werken met een pot water. Lost het toch, dan is er weinig aan verloren gezien de ouderdom van het toestel, en zal ik een voor een nieuwe moeten gaan.

Groetjes
Axel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu