Microgolf temperatuur

Kamiel

  • #1
Hoi,

Klein vraagje.

Ik heb een standaard microgolf.

Gaat van koud naar ontdooien en per trap tot 750 watt.

Tot zover alles ok.

Recent stel ik vast dat de stand ontdooien het vlees al doet garen.

Stand 650 kookt werkelijk een volle aangepaste kom soep op 4 minuten...

Heb zelfs recent voor gehad dat na het stoppen van de tijd en het toestel stopt : een kant en klaar maaltijd harde plof geluiden maakt, dan doe ik deur niet direct open of mag naar spoed met brandwonden.

Ik heb dit ding niet vààk gebruikt, is 5 jaar denk ik.

Doet anders normaal, geen rare klopgeluiden of gebrom.

Kan het zijn dat die de geest gaat geven ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lees de gebruiksaanwijzing, daar staan de standen die bij de gemiddeld bij de voeding horen die u erin legt.
Ook op de magnetron zelf staan vaak wel aanwijzingen wat de stand en tijdsduur moet zijn.
Wat u beschrijft wijst erop dat u of te hoge stand gebruikt en/of een te lange tijd.
 

CV__

  • #3
Maaltijden staat meestal bij dat je gaatjes moet prikken in de folie... of juist niet.

Temperatuur is een functie van wat je er in gooit en hoe lang en op welk vermogen je de magnetron zet.

Bevroren spul moet je gewoon op een lager vermogen zetten omdat de gemiddelde bevroren gehaktbal niet bijster goed geleid en daardoor gaat koken aan de buitenkant en van binnen nog bevroren is.
 

Kamiel

  • #4
Ik kan heus wel werken met een microgolf, ik ben 50+ en heb de meest moderne gehad.

Ik ken de handleiding uit mijn hoofd. Toestel is echt basic.

Dat ik gaten in een folie moet prikken ect dat weet ik wel, ik ben géén kind van 3.

Toestel doet gewoon raar.

Zal simpel worden, nieuwe en oude recupel.

Bedankt voor de info.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu