Meubels met waslaag

Chris

  • #1
Hallo,

Heeft iemand misschien een tip om grenen meubels met een waslaag zodanig te behandelen dat we hem "nat" af kunnen nemen? (Is namelijk iets handiger met twee kleine kinderen...).

Vast bedankt!
Chris.
 

Fiesiekus

  • #2
Waslaag te verwijderen en lakken met Glitsa of zo.
 

Chris

  • #3
Fiesiekus schreef:
Waslaag te verwijderen en lakken met Glitsa of zo
Dat wil niet want de was is er ingetrokken...
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Mmmm... de was is er in getrokken, dus veel opties heb je hier eigenlijk niet.
Het enige wat me hier te binnen schiet is een carnabauwas erover zetten. Let op, geen enkele was is 100 % waterbestendig, dus echt NAT afnemen zit er helaas niet in, wel met een vochtige doek. 100 % Vlekbestendig (kinderen?) is het echter ook niet.

Nu heb ik thuis een tafel staan die met carnabauwas behandeld is, enkel en alleen omdat ik van het geboende aspect hou. Dus ook niet echt vlek-en waterbestendig... maar over die was heb ik nog een paar lagen teflon-autoplish gezet, en die goed machinaal gepolierd.

Wonder boven wonder... ze is nu vlek-en waterbestendig en nat afneembaar zonder zichtbare schade achteraf. Het staat er nu reeds meer dan een jaar op, en nog steeds geen problemen. Het klinkt ongeloofwaardig en against all rules, maar regels kunnen soms met succes overtreden worden.
 

Chris

  • #5
Ik ga er eens over nadenken, hij zal waarschijnlijk erg gaan glanzen?

Ik was er al bang voor dat er geen eenvoudige oplossing voor zou zijn om ook de uitstraling van de tafel te behouden... (Dof, beetje teak-achtig).
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
Nee, erg glanzen doet ze niet, het is eerder een zachte eiglans, je ziet niet dat er autopolish over zit!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu