Meubels lakken met compressor of elektrisch spuitmachine?

The headhunter

Specialist Elektra
  • #21
Das mooi Jeroen maar nu missen we nog 1 ding: de FOTO'S.
 

Arjan'74

  • #22
Ja, en ook wat foto's van de directe omgeving van je spuitwerk.

Mijn ervaring met verf spuiten is namelijk dat ik eigenlijk een kleur uit moet zoeken die ik ook in de rest van ons huis mooi vindt.... :roll: daarom ben ik er helemaal afgestapt

Viel het wat mee met de nevel? Of heb je een ruimte af moeten schermen waarin je het spuitwerk hebt gedaan?
 

Kees61

  • #23
Ja, want als je iets spuit dan wil je het natuurlijk overal in huis neer kunnen zetten? En als je het schildert dan maakt de kleur niet uit?
 

Jeroen94704

  • #24
Kees61 schreef:
Ja, want als je iets spuit dan wil je het natuurlijk overal in huis neer kunnen zetten? En als je het schildert dan maakt de kleur niet uit?
Volgens mij zit Arjan met spuitbussen in zijn hoofd, die maar in een beperkt aantal kleuren te krijgen zijn.

Maar goed, hieronder een paar foto's. Het mooist is de voorrand geworden (1e foto). Die is echt glad en glimmend, maar is ook het moeilijkst te fotograferen. Je ziet meteen mijn spuithoek. Gewoon een hoekje van mijn werkplaats afgeplakt met kranten en plastic. Het topblad (2e foto) is niet slecht, maar dat moet nog wat gladder, dus dat ga ik nog een keer schuren en spuiten. De kleur op de foto's is trouwens te geel (Eigenlijk is het RAL 9001).


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #25
Dat ziet er zekers niet slecht uit.
 

Arjan'74

  • #26
Ziet er mooi uit. Ik vroeg mij eigenlijk af of je met elektrisch spuiten ook veel last hebt van overspray en spuitnevel. Op de website van een merk laten ze een filmpje zien waarbij midden in de kamer gespoten wordt zonder enige bescherming van de omgeving.

Met perslucht spuiten heb ik wel eens gedaan, maar zonder fatsoenlijke zfzuiging is dat thuis eigenlijk niet te doen. Nu zag ik dat de elektrishe spuiten gebruik maken van LPHV (lage druk hoog volume) waarbij de overspray juist heel laag zou moeten zijn. Is dat ook jouw ervaring?
 

Jeroen94704

  • #27
Nou, ik zou het ZEKER niet binnen in de kamer doen.

De nevel en overspray vallen op zich wel mee, maar ze zijn er wel degelijk. En je moet wel heel goed zijn om helemaal nooit naast je werkstuk te spuiten, dus je krijgt altijd wel wat lak op de omgeving.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu