Metselblok of waalformaat

Helmoet

  • #1
Hallo ik wil een fundering metselen voor een uitbouw, vuilwerk dus. Ik ben van plan kalkzandsteen te gebruiken, maar vraag me af, wat zijn de argumenten voor en tegen voor gebruik van metselblokken of waalformaat? De metselblokken lijken voordeliger en gebruiken minder specie. Het gaat ook nog sneller en strakker. Maar waarom worden de kleinere formaten dan nog steeds gebruikt? Klopt het allemaal wel wat ik hierboven schreef over kalkzandsteen metselblokken?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kom je met blokken ook uit in de hoogte?
Vuilwerk en strakker uitkomen?
Al ooit gemetseld?
 

Helmoet

  • #3
Alleen een tuinmuur, maar die ziet er netter uit dan wat onze aannemer als schoon metselwerk heeft gepresteerd. Ik zal het eens nameten of ik uitkom in de hoogte. Maar kun je ze niet knippen dan? Ik ben idd niet een ervaren klusser, maar wel voornemens dit tot een goed einde te brengen.
 

Helmoet

  • #4
Mijn overweging is juist omdat het een flinke klus is en ik niet erg hard ga, dat ik liever metsel blokken zou gebruiken. Maar kom je bv niet met de DPC folie er boven in de problemen? De blokken zijn groter misschien moet de folie dan ook breder? Het plan is om er een schuimbeton vloer in te storten. Is dat nog een overweging?
 

Helmoet

  • #5
Dat het er strak in komt was idd niet een overweging maar meer een algemene opmerking.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu