Meterstanden Eneco

Bas2022

  • #1
Goeiemiddag,

Afgelopen dagen heb ik de sleutels gekregen van mijn gekochte ''bouwval''. Dit wordt verwarmt dmv stadsverwarming. De eiegnaar vertelde me dat hij de verwarming niet meet uitkreeg. De thermostaat staat uit maar hij blijft verwarmen. De regelklep en de thermostaat zijn vervangen waardoor dit probleem nu verholpen is. Alleen de meterstand van de Eneco welke een digitale stand zou moeten geven, geeft geen stand als ik de zwarte knop in druk.
Mijn vraag is nu is dit voor mij nadelig? Ik zal het huis leeg laten staan en niet zelf bewonen. De monteur heeft gezegd dat dit het probleem van Eneco is en in mijn voordeel kan werken. Ik heb natuurlijk geen zin om de hoge verbruiken van de oude eigenaar te betalen.

Hiernaast heb ik in de keuken maar heel even warm water, waar kan dit aan liggen (aangezien de regelklep en thermostaat nieuw zijn)

Alvast bedankt,
 

Xr8

  • #2
Om problemen te voorkomen zou ik toch Eneco maar inlichten en zorgen dat je weer standen kunt zien, als ze je gaan inschalen dan is het maar de vraag of het in je voordeel is. Vechten tegen de energiebedrijven is niet gemakkelijk.

Succes.
 

Kloek77

  • #3
Ik zie niet in hoe dit in het voordeel werken kan als er toch niet verwarmd wordt.
Als de meter niet werkt, hoe heeft men dan de eindafrekening met de vorige bewoner kunnen maken?

Zo'n energiebedrijf stuurt je rustig een rekening van geschat verbruik gebaseerd op wat de vorige bewoners verbruikten.
Ik zou geen zin hebben in mogenlijk ellenlang juridisch getouwtrek en het nu even melden.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik zou het maar snel melden bij eneco. Grote kans dat er helemaal geen eindafrekening is opgemaakt en je mogelijkerwijs te maken krijgt met hoge verbruiken van de vorige bewoner.

Meter defect houdt daarnaast eigenlijk altijd in dat er geschat gaat worden. Daar kom je dan niet onderuit op grond van de algemene voorwaarden en jurisprudentie. In het geval dat je het huis leeg laat staan en nauwelijks verbruik zult hebben is schatting altijd onvoordelig.
 

H@ns

  • #5
:?
Tot het moment van juridische overdracht zijn de kosten voor de oude bewoner.
Daarna voor jou, heel eenvoudig.

Defecte meter gewoon melden, dat ding zal vermoedelijk wel een geheugen hebben lijkt me! (anders is het elke stroomstoring terug naar nul...)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu