Metalstud voorzetwand met achterhout HoH afstand staanders?

Stephan212

 • #1
Goedenavond beste forumleden,

Ik weet dat doorgaans een metalstud wand wordt gemaakt met daarop de staanders 60cm HoH, en dan afgewerkt met één of twee platen gips. Nu gaan wij een voorzetwand plaatsen voor onze steensmuur, waar ik eerst 18mm OSB wil gaan gebruiken, en vervolgens 1 laag gips (30mm totaal dus). Dit in verband met de hoogte (3,5 meter minimaal) en zodat ik er veel makkelijker in kan gaan schroeven. Nu is mijn vraag een vrij hollandsche: ik kan erg goedkoop 160mm dikke PIR isolatieplaten kopen, alleen zijn die 120cm breed.

De vraag: is het voor een voorzetwand 'erg' als de staanders om de 120 cm zitten in plaats van om de 60cm, als er een OSB plaat van 120 (122) cm HoH tegenaan wordt gemaakt?

Daarnaast is de isolatie dus 160mm dik, maar met sponning. Zou het voldoende werken als ik profielen van 75mm neem, en de isolatie hierin zet (en vastschroef)?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Dat wordt slap.
  Isolatie doorsnijden gaat redelijk snel en gemakkelijk.
   

  Stephan212

  • #3
  Iets met grote stappen snel thuis :) Duidelijk verhaal, bedankt!
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ze de OSB verticaal. Dat maakt de wand ook steviger.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu