Metalen punthouders voor palen in de grond

Schouwtje

  • #1

Goedemiddag,
Mijn zwager heeft 1 paal van deze "toog" in de tuin vastgezet met zo'n houder met punt, omdat de paal op maaihoogte helemaal verrot was. Hij heeft geen tijd om de rest te doen. Mijn vraag aan jullie is nu: hoe kan ik dat het beste doen. Op de onderste foto zie je de paal die al gedaan is en op de bovenste, dat deze nog nèt niet verrot is. Ik zal ze moeten afzagen, denk ik en dan in het ontstane gat de houder zien te krijgen. Wie weet iets slims voor mij. Dank voor het reageren.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je beschrijft wat je wilt / moet doen, waar heb je dan iets slims voor nodig? Maw wat is het probleem?
 

Schouwtje

  • #3
Nou, ik weet niet zo goed hoe ik de paal recht in de houder krijg. Want ik moet denk ik de paal afzagen tot op het stuk, wat in de paal verdwijnt, maar omdat alles al zo staat weet ik niet zo goed hoe ik dat weer waterpas krijg, omdat ik onder de reeds bestaande paal iets moet gaan doen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Paal verwijderen, houder plaatsen in de grond, rotte paal afzagen boven het rotte deel en deze plaatsen in de paalhouder. Paal vastzetten in de houder en alles weer terugmonteren.

Ondersteun de schuttingdelen als u ze losschroeft van de paal.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
En het gat waar de paal heeft gestaan eerst aanvullen met zand en goed verdichten.
 

Schouwtje

  • #6

Dank, Frank en Bert. Ik snap dat het eenvoudig lijkt, vandaar deze foto. De palen zitten nl. vast aan het rek en ik kan geen schroeven ontdekken, dus kan ik de paal niet losmaken van het rek, dan was het simpel geweest. De paalhouder moet dus, zeg maar "geklemd" worden tussen het rek en het stuk paal wat er nog staat.
Sorry als ik lastig ben......
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Kan de toog aan de bovenkant er vanaf gehaald worden?

Dan kan je de zijkant in één geheel uit de grond trekken, de paal afzagen en terugplaatsen in de paalhouders.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Schouwtje schreef:
Mijn zwager heeft 1 paal van deze "toog" in de tuin vastgezet met zo'n houder met punt, omdat de paal op maaihoogte helemaal verrot was. Hij heeft geen tijd om de rest te doen. Mijn vraag aan jullie is nu: hoe kan ik dat het beste doen.
Maar hoe heeft je zwager het gedaan dan? Kan je toch gewoon aan hem vragen?
 

Schouwtje

  • #9
Dat zou kunnen, maar iemand anders gaat me daarmee helpen, omdat mijn zwager aangeeft, dat hij het eerste jaar wel andere dingen te doen heeft en hij is iemand, die niet heel erg makkelijk in de omgang is.
 

Schouwtje

  • #10
Dank Ijkenhout,
Ik weet niet meer hoe de palen vastgezet zijn aan de bovenkant. Het is al zo'n 10 jaar geleden en ik nergens schroeven zie.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #11
Dan kan je de toog ondersteunen, rondom paal uitgraven (zo'n 30x30cm), paal afzagen in het nog goede gedeelte, paalpunthouder aan de paal vastmaken en het gat waar hij insteekt vullen met beton.
 

Schouwtje

  • #12
Dank je wel Frank, dit is idd een oplossing. Heb ik niet zo snel aan gedacht.
En dus het gat wel vullen met beton, toch? Ik kan me herinneren, dat hij het deed met zwarte aarde en dan "aanwateren?" Maar dit lijkt me stukken steviger.
Nogmaals dank!


Een quote is overbodig als de tekst er net boven staat, mod.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #13
In zo'n geval doe ik een stoeptegel onder in het gat, dan een vuilniszak in het gat om te snelle uitdroging van beton te voorkomen.
Je kan snelbeton gebruiken om de andere paal binnen een uurtje ook te doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu