Metalen leiding gas

Manny

  • #1
Wij hebben een oude keuken eruit gehaald ,waar later een nieuwe in komt met de zelfde opstelling. Nu loopt er een metalen gasleiding van onder de vloer en dan de muur in , deze gasleiding komt op 60 cm uit de muur. Deze kunnen we zo weer gebruiken zit op de juiste plaats.
Maar het probleem is dat de zelfde leiding op +/- 1.25meter ook uit de muur komt. En die moet eigenlijk weg,kan die bijgedraaid worden dat hij helemaal in de muur komt. Heb ik wel eens gezien bij andere keukenverbouwing. Weet iemand hier meer van???


mvg Manny
 

Fiesiekus

  • #2
Beslist niet draaien. Het beste vanaf de T dat stuk omhoog eruit halen en een dop op de T zetten.
 

Xr8

  • #3
Als het mogelijk is dan zou ik de gehele gasleiding vervangen door een van koper uit een stuk in een mantelpijp. Als je er nu goed bij kunt zeker.

Hoe oud is deze stalen leiding, is deze met tape of met hennep verpakt, indien het laatste dan zou ik zeker geen risico nemen.

Succes.
 

Manny

  • #4
Hij is met hennep verpakt. Maar ik ga de gasleiding nieuw naar de gasmeter in de meterkast leggen. Zodat dat alle metalen leidingen vervallen,omdat dezelfde leiding onder de vloer ook aftakt naar diverse oude gaskachels ,die er eerst zaten.

Nu wou ik van de gasmeter naar de kelder gaan met wicu22. En vanaf de kelder naar de keuken(wicu15) en vanaf de kelder naar de schuur(wicu22) voor gaskachel.en allebei apart af te sluiten met een gaskogelkraan.
Nu vraag ik me alleen af of zo'n verzamelpunt in de kelder mag of kan???


mvg manny
alvast bedankt
 

Xr8

  • #5
Het gaat erom dat er geen verbindingen onder de vloer mogen, dit ivm mogelijke ophoping van gas onder de vloer. In een kelder is het om die reden niet verstandig om te doen. Of het mag? Wij doen het nooit.

Is het niet mogelijk om ipv eerst met wicu 22 naar de kelder te gaan allebei ononderbroken van de meter naar het afnamepunt te brengen?

Zorg tevens dat wanneer deze onder de vloer lopen deze leidingen in een ruime, ononderbroken mantelpijp dient te zitten. Aan beid zijden boven de vloer eindigend.

Succes.
 

Ceevee

  • #6
In de kelder mag je gerust verbindingen maken, in een kruipruimte of een loze ruimte onder de vloer mag dit niet. Verder moeten alle hennep verbindingen vervangen worden door tape.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu