Messing kraan: aanslag

Anthony88

 • #1
Ik heb een messing mengkraan in mijn keuken, na enige tijd ontstond er op de kraan een zwarte aanslag, die zich met renigingsmiddelen/koperpoets e.d. niet laat verwijderen. De leverancier heeft de kraan vervangen, maar bij de nieuwe gebeurt weer het zelfde. Is erg jammer want het is een zeer fraaie kraan , vind ik.
Weet er iemand raad?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sjaakie

  • #2
  Tja het enige wat ik kan bedenken is op een onopvallende plaats een minder edel metaal (ik hoop dat het niet edeler moet zijn) plaatsen. Zoiets doen ze bij oudere schepen ook wel eens om roestvorming te verminderen. Of het direkt helpt, ik hoop het voor je, laat het maar weten.
  Onstond de aanslag bij het warme of koude gedeelte ?
   

  Gerrit

  • #3
  Het is niet nodig een compleet bericht te kopiëren als dat er direkt boven staat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Het lijkt me toch iets voor de fabrikant, hij hoort gewoon een goede kraan te leveren.
   

  Anthony88

  • #5
  De aanslag zit zowel op het koude als het warme gedeelte. De keukenboer die de kraan leverde kwam met de suggestie dat de keuken te vochtig zou zijn. Vind ik een vreemd verhaal keuken is toch altijd vochtig? Bovendien is er mechanische ventilatie.
  De kraan kostte iets van € 200 voor die prijs mag je toch wel kwaliteit verwachten??
   

  Sjaakie

  • #6
  Nou ja voor de aardigheid is een fotootje altijd wel leuk.
  Maar het kan klloppen dat er vocht condenseert op de kraan. Omdat de oppervlaktetemperatuur wat lager zal zijn dan die van de omgeving.
  Dat messing een of andere vorm van oxidatie kan vertonen is op zich niet vreemd, dat zie je wel vaker. Dat heeft inderdaad denk ik te maken met hoe die laag erop gebracht is.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu