Mengverf donkerder kleuren

Wa2ygo

  • #1
Ik heb hier nog bijna een volle verfbus grachtengroen op alkydbasis. Ik vind deze net iets te groen en wil deze nog graag een tintje donkerder maken. Nu heb ik in de bouwmarkt zo'n tubetje kleurpasta gevonden (20 ml) in de kleur zwart voor het aankleuren van verf. Volgens mij is dit vooral bedoeld voor het aankleuren van witte verf, maar ik weet niet zeker of je het ook kunt gebruiken om een mengkleur nog donkerder te maken. Iemand hier ervaring mee? Of kan ik beter gewoon een bus zwarte alkydverf nemen en deze bijmengen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je zelf kleur gaat mengen moet je 100% zeker weten dat je genoeg verf gaat krijgen en verf overhoud. Zo niet dezelfde kleur zelf maken gaat je nooit meer lukken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
De inhoud van het tubetje is kleurenblind :mrgreen: die ziet niet in welke kleur deze terecht komt. Dezelfde kleur nog één keer maken gaat je niet lukken.
 

Wa2ygo

  • #4
Ja, dat begrijp ik. Ik ga zorgen dat ik wat verf overhoud en ga eerst een proefstukje maken. Als ik in de toekomst het geheel moet overschilderen, dan neem ik een nieuwe mengkleur. Maar zijn die tubes kleurpasta geschikt hiervoor? Of beter mengen met zwarte verf?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Die tubes kunt u gerust gebruiken, het is pure pigment wat er in zit, een paar druppels is vaak al genoeg, afhankelijk van de hoeveelheid te mengen verf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Kleurpasta's worden normaliter in kleurenmengmachines gebruikt om vanuit zg baseverf een kleurrecept te maken. Sterk geconcentreerd pigment zoals in de kleine flaconnetjes of tubes. Deze kleurpasta's zijn overigens voor zowel watergedragen- als solventgedragen verf geschikt als mengmedium.
 

Wa2ygo

  • #7
Ik heb het inmiddels uitgeprobeerd en werkt perfect. 4 druppeltjes per 10 ml gaven het gewenste effect.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu