Meerdere fiets accus laden op 16A groep

michael0044

  • #1
Is er een soort schakeling om meerdere accu's te laden op 1 groep.

bijv. nu 5 accus laden die dan na 2a 3 uur stoppen met laden en dat dan vanzelf de volgende stekkerdoos gaat laden, enz enz. zodat we 24/7 accus laden zonder dat er iemand stekker i de wcd moet stoppen
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Moet je er heel veel laden? Een beetje snellader doet zo'n 200W, die moet je er wel een stuk of 15 tegelijkertijd kunnen gebruiken op een 16A eindgroep.

Ben je een fietsenwinkel? Ik hoor van steeds meer bedrijven dat de verzekeraar beperkingen oplegt variërend van alleen laden onder toezicht tot 's nachts alle accu's losgekoppeld in een brandkluis. Zou zonde zijn als je net iets moois had geïnstalleerd en je verzekering kwam met dit soort voorwaarden.
 
  • Like
Waarderingen: michael0044

michael0044

  • #3
Bedankt XanderH, Er moet idd altijd iemand aanwezig zijn tijdens het laden, en de accu's liggen idd al in een kluis. Het zijn er alleen veel meer dan 15, en we mogen er van de verzekering 8 tegelijkertijd laden. vandaar dat ik graag een schakeling maak die wisselen kan tussen de stekkerblokken ( stekkerblokken die ook verplicht /aanbevolen zijn door de verzekering )
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Gelukkig dat je daar al over nagedacht had. :wink:

Ik weet niet of hier kant en klare oplossingen voor zijn. Ik ken wel van scholen van die laptopkarren waar tig laptops in verdwijnen om 's nachts op te laden waar hetzelfde principe wordt gebruikt, maar daar heb jij niet zo veel aan.

Ben je op zoek naar een kant en klare oplossing? Of was je van plan zelf iets te knutselen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
En iets van een slimme stekkerdoos? of ouderwetse tijdschakelaars? enige wat je dan uit moet zoeken of ze ook betrouwbaar werken met een slechte of incidenteel wegvallende wifiverbinding, zodat niet per ongeluk alles in 1 x aangaat.
 

Didier

  • #6
Je kunt overgaan op Hue. Je koopt een hue bridge en die koppel je aan je wifi router. Hue app installeren. Daarna koop je een paar smart plugs van hue. Die kun je via de app op tijd schakelen. Een smart plug van hue is 16A. . Dus per hue schakelaar bijvoorbeeld eerst 2 uur de ene, dan de andere. Je kunt zelfs aangeven per dag andere tijden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu