MDF achterwand voor keuken

Snoepje

  • #1
Beste klussers,

We hebben een nieuwe keuken gekocht en willen graag een houten / MDF achterwand over de hele breedte. Dus ook achter de kookplaat. Die MDF-wand hebben we bij een andere keukenleverancier gezien.

Daarom een aantal vragen:
- Heeft iemand ervaring met een achterwand van hout?
- Is het aan / af te raden?
- Kan ik het behandelen met een goedje dat vuil en vetafstotend werkt?
- Heeft er iemand tips waar ik dat kan kopen?

Ik ben erg benieuwd... alvast bedankt voor jullie advies.

Groeten
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mdf lijkt me zeer ongeschikt als materiaal voor een achterwand van een keuken. Mdf is bijzonder gevoelig voor vocht, en het is vrijwel niet mogelijk dat afdoende te beschermen tegen die vochtinvloeden.

Leveranciers van materialen noemen we hier niet, mdf is overigens als plaatmateriaal te koop bij elke bouwmaterialenhandel, bouwmarkt en dhz-zaak, in diverse diktes.

Ik raad je aan bij een paar bouwmarkten of keukenleveranciers te informeren naar de mogelijkheden van een hard-kunststof achterwand. Die is er speciaal voor, en leverbaar in hetzelfde motief als je hard-kunststof aanrechtblad (indien je dat hebt) óf bewust een heel ander motief.

Maar misschien hebben andere forumleden andere suggesties?
 

Frankem

  • #3
Ik heb nu 4 jaar een achterwand van 18mm mdf in mijn keuken hangen, over een lengte van 3 meter en een meter hoog, uiteraard wel goed geschilderd en afgekit. Geen centje pijn, ook niet in de buurt van mn kraan of kooktoestel.
 

H@ns

  • #4
Als je een dunne watervaste MDF neemt (groene kleur op de kopkanten) en die afwerkt met een kras/slagvaste hoogglanslak moet het geen probleem zijn.

Gewoon MDF gaat goed totdat er een inimini beschadiging in komt, dan is het eind zoek!

Hoogglanslakken bij voorkeur niet zelf doen maar door een prof. spuiterij, kleurlak afgewerkt met een 2-comp hoogglanslak.
Reken hiervoor op zo'n 30 tot 60 Euro de m²
Dit krijg je zelf nauwelijks netjes gelakt namelijk.

Wil je het persé zelf: lakken in kleur, 2x aflakken met sterke hoogglanslak en watervast naschuren met korrel 200-300-400 en tenslotte 500, dan polijsten met een polijstschijf op je boor of schuurmachine met een klein likje van de allerfijnste commandant.
(ben je uiteindelijk net zo duur uit en twee weken verder...)
 

Snoepje

  • #5
Hoi allemaal,
Dank je wel voor jullie advies; errug handig moet ik zeggen!
Groetjes Meike (snoepje )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu