Marmoleum van een eiken vloer verwijderen

*Crea*

  • #1
Wilde graag weten of er iemand is die ons tips kan geven m.b.t. het verwijderen van een marmoleum vloer die verlijmd ligt op een eiken paketvloer. Is dit te doen of moeten we er maar laminaat overheen leggen?
 

Fritske1978

  • #2
De vloer ligt gelijmd, dus bij het verwijderen heb je altijd risico dat je de eiken vloer beschadigd, doordat je "splinters" lostrekt.

Verder zal je flink moeten schuren om de eiken vloer weer schoon te krijgen, hiervoor zal je een professionele schuurmachine voor vloeren moeten huren.

Daarna zal de de eiken vloer moeten behandelen met olie, was, lak o.i.d.

verder, als je er laminaat overheen wil leggen, moet je er rekening mee houden dat de vloer omhoog komt, dus misschien moet je deuren gaan inkorten enzo.

dus wil je makkelijk klaar zijn, en ben je tevreden met het uiterlijk van laminaat, dan zou ik voor een laminaat vloer gaan, ben je bereid om er wat meer werk in te steken, dan marmeleum lossteken, vloer schuren, en hopen dat het mooi wordt. Probeer anders een stukje los te halen om te kijken hoe het gaat.
 

Millew

  • #3
marmoleum verwijderen
Ik zou het eerst op een klein stukje proberen. Als het meezit, kan je verder gaan. En anders kan je alsnog besluiten om er laminaat op te doen.
 

*Crea*

  • #4
@ Fritske1978:

Dank je wel voor je nuttige advies. We hebben afgelopen weekend nog eens alles op een rijtje gezet. inderdaad het verwijderen met een tapijtstripper, daarna schuren en eventueel schilderen en een paar lagen Glitsa, ik weet het niet hoor. Het wonen moet ook doorgaan ook i.v.m. huisdieren en dat gaat moeilijk met deze klus, het is wel de hele benedenverdieping. Dan is laminaat toch wel de eerste optie, we hebben geen drempels dus dat scheelt en dan kun je binnen een dag een heel eind zijn.

Heel erg bedankt voor je advies,
*Crea*
 

*Crea*

  • #5
Millew schreef:
marmoleum verwijderen
Ik zou het eerst op een klein stukje proberen. Als het meezit, kan je verder gaan. En anders kan je alsnog besluiten om er laminaat op te doen.

Ja, op een plekje waar het niet zoveel schade aanricht als het zou mislukken.
Denk toch dat het laminaat gaat worden want het is toch niet zomaar wat ben ik achter gekomen. Het probleem is dat we niet tijdelijk uit huis kunnen, ook i.v.m. huisdieren. En deze klus doe je niet even binnen 1/2 dagen :lol:

Heel erg bedankt voor je tip!

Groetjes,
*Crea*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu