Marmoleum Click met vloerverwarming

SaddieN

  • #1
Goedenavond, medeklussers!

In onze woning met vloerverwarming willen we Marmoleum Clic leggen. Volgens alle brochures e.d. is dit er wel geschikt voor. De warmteweerstand is 0,08 (0,17 wordt als maximum gezien voor vloerverwarming). Ondanks die getallen heb ik nog zo mijn twijfels. Marmoleum Click is circa 9mm dik en mijn intuïtie zegt dat dit toch alle warmte moet tegenhouden...
Helaas kan nergens "echte" ervaringen vinden van mensen die dit reeds in hun woning hebben. Vandaar mijn oproep hier: zijn er mensen met zo'n vloer in combinatie met vloerverwarming? Was er een nadelig effect te merken?

Bedankt alvast!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vind die 0,08 wel een laag getal voor een product van hout/lijm en kunstsstof. Kunststoffen zitten rond de 0,17 en hout 0,20.
De meeste isolatie materialen zitten iets lager.
Onderstaande overgenomen van de betreffende site.
Is er een expert die kan uitleggen wat daar staat.

"Het Quickfit ondervloerensysteem moet toegepast worden zonder foam. Bijvoorbeeld: een vloer van Quickfit zonder foam met Marmoleum heeft een warmteweerstand van 0,07 m2 K/W. Pas op: Quickfit ondervloersysteem met foam heeft een warmteweerstand van 0,19 m2 K/W."

Ikke niet begrijp. :oops:
*wgb*
 

Millew

  • #3
Je verwart de warmteweerstand (Rd) met de warmtegeleidingscoëfficiënt (λ).
In de warmteweerstand zit de dikte (d) van het materiaal al verwerkt: Rd = d / λ.
 

Fiesiekus

  • #4
Stel je wilt een warmtestroom van 100 Watt/m² hebben, dan moet je een temperatuursverschil van 7 graden over die bovenste laag maken. Tel die 7 dus op bij de gewenste oppervlaktetemperatuur.

De vraag is dan of de cementdekvloer e.d. die eronder zit, daar tegen kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Logisch de warmteweerstand is wat anders dan de warmtegeleidingscoefficiënt. Niet goed nagedacht tijdens het lezen. :oops:
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu