Mantelbuis doorknippen

Mirwais

  • #1
Beste leden,

Ik ga binnenkort de vloer openbreken en wil drie mantelbuizen van ongeveer 7 meter aanleggen van buiten (tegen de gevel aan) naar de meterkast toe.
De mantelbuis heeft een diameter van 75mm en een lengte van 50 meter inclusief trekveer.

Is het mogelijk om deze mantelbuis in stukken op te knippen ondanks dat er een trekveer in zit? Ik kan maar lastig elders mantelbuizen vinden van ongeveer 10 meter met een diameter van 75mm..

Alvast bedankt!

mantelbuis.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ja, dat kan.
 

Fmrama

  • #3
Als je op de plek waar je hem doorsnijd een stuk van bv 30 a40 cm eruit tussenuit haalt en niet door trekkoord snijd, kun je gebruik blijven maken van het trekkoord. Evt verlengen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Meestal is het trekkoord wel een stuk langer, dus doorzagen/knippen maar niet het trekkoord/draad doorknippen, trekkoord/draad even naar de juiste kant op lengte trekken en dan pas doorknippen.
Mocht je kabels gaan trekken knoop dan meteen een nieuwe trekdraad aan de oude trekdraad zodat je samen met de kabels meteen ook weer een nieuwe trekdraad in je buis hebt liggen.
Neem geen touw oid. want het zal niet de 1e keer zijn dat die naar verloop van jaren breekt of simpel stuk gebeten is.
 

Mirwais

  • #5
Bedankt voor jullie reacties! Dus als ik het goed begrepen heb: De mantel op lengte knippen en de trekdraad een paar centimeter uit laten steken en deze dan pas afknippen. Het zelfde doen voor de rest van de kabels.
 

Fmrama

  • #6
En de uitstekende trekkoorden effe om de buis met een tape-je vastplakken. Voor je het weet trek je het de buis in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu