Mangat onder dragende balk?!

IMG_2941.jpeg
523F741E-26CD-450D-A705-7DFDC2B53145.jpeg
IMG_2942.jpeg


Vandaag een mangat gemaakt voor isolatie verwijderen en betere isolatie terugplaatsen. Er was een oud mangat wat half onder een binnenmuur zat, dus die hebben we terug gemetseld. Nu is dus een nieuwe nodig.

ik ben bewust onder de deuropening gegaan, zodat er niks dragends direct boven het gat zit. Maar nu zie ik ineens dat de balken waar de broodjes in hangen helemaal niet over de volle breedte van het huis gaan.

Meteen gestopt met slopen, en nu vraag ik me af of er überhaupt een mansgat in deze muur kan? Omdat de andere balken verschuiven is er in theorie maar zo’n 30cm vrije ruimte wat natuurlijk nooit kan…. Zie wat fotos voor illustratie. Ik ben heel benieuwd of dit nu een gevaarlijke situatie is en snel opgelost moet worden.

Het gezegde hier in de wijk was namelijk “dat is een halfsteens muurtje, daar kun je gewoon een mansgat in maken, dat muurtje doet niets”. Maar volgensmij is dat dus niet zo.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
dat muurtje draagt de broodjes van de vloer, dit omdat de broodjes niet als 1 deel doorlopen, de muur is dus zeker dragend voor de vloer
 
Ze maken zeker niet voor niks een extra muurtje in de kruipruimte.
Een paar betonnen liggers steunen nu niet meer op het muurtje.

Latei erin?
(vraagteken want welke er dan in zou mogen weet ik niet.
 
T balkjes lopen eigenlijk nooit door over een tussen ondersteuning .
pas een zelfdragende beton latei of een thermische verzinkte stalenbalk toe
hea100 is voor een dergelijke opening voldoende
 

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
1K
Kelders en Kruipruimtes
Gerrit B
Reacties
3
Weergaven
2K
Kelders en Kruipruimtes
STVO

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu