Manchetverbindingen bij leidingen op druk

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #1
Voor mijn werk moet ik een testopstelling bouwen, waarvoor ik pvc afvoermateriaal wil gebruiken. Het worden leidingen van diameter 160mm, die volledig vol staan met water. Kan ik hier om flexibiliteit te behouden de verbindingen m.b.v. manchet maken i.v.p. lijmen? Of kan ik toch beter gaan lijmen?

Het is een tijdelijke opstelling, incidenteel een paar druppels lekkage is natuurlijk geen probleem maar wil niet dat het continue lekt.

Verder zoek ik ook nog een slimme manier op een vatdoorvoer te maken, voor deze diameter zijn standaard oplossingen, zeker betaalbare, lastig te vinden. Iemand hier nog een goed idee voor?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Over welke druk hebben we het?
   

  Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #3
  In de meest ongunstige positie zit er 1 meter water boven. Dus 1,1 bar.
   

  Willem52

  • #4
  Rubbermanchet is goed te gebruiken.
  Goolge eens op klemzadel voor jouw laatste vraag.
  Of zaag een t-stuk overlangs middendoor:
  Rioolaansluiting.JPG
   
  Laatst bewerkt:

  Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #6
  Dank Henk, ga ik ook even kijken.

  Willem, hoe kan ik dat gebruiken om een waterdichte aansluiting op een vat te maken?

  Ik zat nu zelf te denken om op het uiteinde van de buis een lijmof te plaatsen met hierin een deksel met schroefdraad. De deksel kan ik een gat in maken met een gatenzaag, zodat het een soort moer wordt. Tegen de lijmmof aan kan ik dan een rubber ring aanbrengen voor de afdichting.

  Voor de zekerheid zal ik een pvc vat kopen zodat er eventueel nog wat gelijmd kan worden als dat goed hecht op gegoten PVC.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu