Makkelijk stuken?

Aanpakker

  • #1
Ik moet nu een muurtje afwerken en zou eigenlijk moeten stuken. Het aanmaken van het mengsel en het risico dat het net niet goed is weerhoudt mij ervan. Heeft iemand ervaring met kant en klare egaliseerproducten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik begrijp eigenlijk niet goed wat je bedoelt.
Voor zover mij bekend, moeten vrijwel alle materialen die voor echt stuken gebruikt worden eerst aangemengd worden.

De kant-en-klaar gemengde producten in potten zijn meestal bedoeld voor het opvullen van gaten en scheuren en het vlak maken van kleine oppervlaktes. Lijkt me wat duur voor een hele muur...

Aanmengen van gipsproducten is toch een kwestie van even leren, goed op de verpakking kijken hoeveel water bij hoeveel gips.
 

H@ns

  • #3
Je zou het met MP75 kunnen proberen, die smeert wat prettiger en blijft langer modelleerbaar.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je ziet wel van die kant en klaar rommel die je met een blokkwast op kan brengen en daarna af kan strijken met een spackmes.
 

Pepjo

  • #5

Fiesiekus

  • #6
Aanpakker schreef:
Heeft iemand ervaring met kant en klare egaliseerproducten?
Tijdje terug heb ik een gipsplaat-fermacellwandje met spachtelputz (van een kwaliteitsmerk) bedekt. Inderdaad opbrengen met blokkwast (met bord en spatel kan ook) afstrijken met met spac-mes, ging prima, snel en strak resultaat. Zonder voorbereiding.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Spachtelputz is niks mis mee maar ik begreep dat het over stucmiddel ging als vervanger van roodband oid.
Pepjo schreef:
Geen fan ? :D
:mrgreen: Ligt het er zo dik bovenop?
 

Chathanky

  • #8
Op die rommel is niet zoveel op af te dingen alleen de prijs is een stuk hoger. (Je zou er een stucadoor voor kunnen laten komen als het een groot vlak is.)

Als je kan lezen :mrgreen: en de instructies opvolgt van het aanmaken van gips kan er weinig mis gaan.

Voor alles geldt dat het mischien wat wennen is maar als aanpakker hoeft dat toch geen probleem te zijn. Meng eerst een kleinere hoeveelheid aan om een beetje feeling te krijgen wat het gips doet.
 

152jurgen

  • #9
Beste,

Wat het aanmaken van het mengsel betreft denk ik inderdaad dat er niet erg veel kan mis gaan. Gewoon de verhoudingen respecteren. Na een tijdje zal je zelf wel ontdekken hoe je je mengsel graag hebt, zelf maak ik het steeds "op het zich" en dat vormt zeker geen probleem.

Stuken zelf is, hoewel men vaak anders beweert, helemaal niet moeilijk. Wat wel waar is (zoals bij zoveel zaken), je moet een beetje oefenen... Ik kan je zeggen dat er inderdaad een groot verschil is tussen mijn eerste poging en wat ik nu aflever. (Toch was mijn eerste muur zeker niet slecht, dus je zou het kunnen proberen.) Oefenen dus..., natuurlijk erg vervelend als je maar één stuk moet doen...

Als je twijfels hebt over hoe je best tewerk kan gaan denk ik dat je op dit forum wel wat uitleg kan vinden, of het hier anders vragen...

Veel succes,

Jurgen
 

Hoefnagel

  • #10
Er bestaat wel een kant-en-klaar egaliseer middel. Je hebt een Egaliseer om "structuurwanden" glad te maken en eentje voor "licht beschadigde wanden". Voor kleine oneffenheden (1-3 mm) werkt dit prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu