Lucht in cv.

We hebben blijvend lucht in cv systeem.
Volgens verhuurder zelf is de situatie verre van ideaal.
De verwarming boven maakt een bonkend geluid. Juist weer ontlucht en er komt eerst erg veel lucht. Dan komt er water maar het bonken blijft. Kan dit bonken door lucht komen?

Even de situatie, oud huis met ketel beneden. Hoogste punt zit op slaapkamer met automatische ontluchters. Deze zouden niet goed zijn aangezien ze voor op een ketel zijn. Behalve dat het lelijk is werkt het blijkbaar ook niet. Welke ontluchters zouden hier beter werken. Zie foto van huidige lelijke situatie.

Verder wordt een spirovent beneden bij ketel geplaatst.

Weet even niet hoe ik voor dit moment het bonken van 1 radiator op kan lossen. Erg storend voor de feestdagen.
Zo komt er lucht en dan water, kijk ik later nog eens dan opnieuw lucht.

1 radiator verwarmen, dan proberen te ontluchten misschien. Maar op de rest boven zitten thermostaatkranen. Kan radiatoren dan niet geheel sluiten.

Jullie nog ideeën?
 
16401829870349114241723164906675.jpg
 
Een installatie dat niet goed te ontluchten is is vervelend, maar in veel van deze gevallen wint de aanhouder. Toch op het hoogte punt blijven ontluchten als het lukt kan je een emmer eronder zetten en zo blijven ontluchten. Tussendoor goed blijven bijvullen, maar net zolang ontluchten totdat de lucht eruit is.
 
De automatische ontluchters zitten op het hoogste punt. Deze lijken niet geschikt hiervoor. Dit was advies van Heimeier die de kranen geleverd heeft. Ze zeggen dat deze ontluchters op een ketel thuis horen. Maar welke automatische ontluchters zijn dan wel geschikt. Handmatig bij deze ontluchters lucht eruit laten is geen succes.
 
Lucht in de installatie geeft geen bonkend geluid en de ontluchters zijn geschikt voor die plek.
Als het geluid niet weg gaat dan is er iets in de installatie niet in orde (aanvoer/retour verkeerd om)
of b.v. spanning op de leiding(en) en/of muur doorvoeren te krap en zonder mantelbuis.
 
Aanvoer/retour zit al meer dan 25 jaar zo en niet verkeerd om.
Verder geen spanning op leidingen, dit zit al jaren zo en is opeens ontstaan.
Het bonken is gekomen van ene op andere dag.
Ontluchters schijnen niet goed te zijn voor deze plek hebben verschillende mensen gezegd. Zeg ook maar wat ik te horen krijg.
Heimeier zegt ook dat deze niet goed zijn zelfde mening als Intergas en Volta.
 
Bonkend geluid wijst vaak op kook verschijnselen in de ketel. Kan komen door te weinig circulatie, ketelthermostaat te hoog, te lage waterdruk of inwendige verstopping van de ketel. Een automatische ontluchter doet op een leiding hetzelfde als op een ketel , namelijk "ontluchten".
 
(1)U schrijft de ontluchter dien hetzelfde. Wat zal de oorzaak zijn dat er toch blijvend lucht gevonden wordt in het systeem?

(2)Ketelthermostaat te hoog? Bedoel je de instelling ketelvermogen of juist de aanvoertemperatuur?

(3)Zou een inwendige verstopping geen foutmelding geven?
 
Verkeerde plaats ontluchters.

Het type.ontluchter werkt voor lucht maar niet voor microbubbels, deze hebben niet de tijd om te stijgen in het T-stuk en zweven meer in het water.
Je zal daar dan een bubbelcatcher moeten plaatsen.

Defect expansievat.

Een defect in de ketel kan plaatselijk leiden tot koken van het water maar op de punten waar dit gemeten kan worden is de temperatuur normaal.

Het excuus dat iets al 25 jaar zo zit en dus wel goed is heb ik inmiddels iets te vaak toch de oorzaak in een aanlegfout van 25 jaar oud gevonden, zelfs als er al meerdere bedrijven in de jaren ervoor er naar gekeken hebben.Dus als ik zoiets moet uitzoeken controleer ik de basis dingen zelf zodat ik 100%zeker ben dat het klopt.
 
Er wordt wel een spirovent geplaatst bij de ketel. Is dit voldoende?

Defect ketel zegt u. Waar denkt u dan b.v. aan. Zeker omdat dit zich plaatselijk uit?
 
Een kanaal in de wisselaar verstopt bv.

Lucht borrelt en klatert in een leiding bonken en kloppen is eerder kookgeluid of een klep die verkeerd om zit of defect is
 
Ik weet wel dat er bij montage in de retourleiding een klep geplaatst is bij de Intergasketel. Deze zou ervoor dienen dat het verwarmen van tapwater niet in het cv gedeelte zou komen. Dit omdat de ketel beneden staat was het idee erachter.Maar desondanks hebben wij na het douchen nog steeds dat cv temperatuur behoorlijk oploopt.
Je denkt aan verkeerd aangesloten radiatorkraan?
 
bij mijn weten moet die klep er alleen tussen bij niet hydraulisch neutraal aangesloten vloersetjes, ik kom deze bij een basis installatie niet tegen.
een ketel dumpt soms warmte in de cv na tapwatervraag, dat houd de klep niet tegen.
Bij tappen van heet water mag de cv niet warm worden.
 
bij de intergas is een keerklep gewenst als deze is aangesloten met stijgleidingen dit om thermosifon werking tegen te gaan
 
Er zit een Heimeier eclipse kraan op gemonteerd. Bonken is er niet altijd maar als dan bij opwarmen maar ook tijdens afkoelen.

Dat van de klep in retour lijkt me dan ok.
 
Dan is het eerder een klemmende leiding dan lucht, een klep hoor je 1x bij starten en/of 1x bij stoppen.
Een thermostatische kraan rondom het instelpunt als de ruimte bijna de temperatuur bereikt heeft.
Lucht blijf je horen gedurende de warmtevraag.
Een klemmende leiding gedurende het opwarmen en afkoelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan