Louvre deuren plaatsen

Fritsdenise

  • #1
Beste lezer,

Wij hebben een opening (louvredeur hoogte en breedte) in de muur zonder kozijn, welke wij willen afsluiten door middel van louvre deuren.
Is het mogelijk louvre deuren te plaatsen tussen de muren, zonder kozijn?

Alvast bedankt voor de hulp!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor muur?
 

Fritsdenise

  • #3
Het gaat om een binnenmuur tussen de woonkamer en kelderkast. De oorspronkelijk deur heeft een kozijn, maar wij willen de deur graag verplaatsen naar de andere kant van de muur (om de hoek..) Hier hebben wij geen kozijn, dus willen wij weten wat de mogelijkheid is om louvredeuren in de muur te plaatsen in plaats van in een kozijn.

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om kalkzandsteen of gibo.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Een louvredeur is vaak niet zo zwaar. En als deze twee kanten vrij op kan draaien komt er weinig kracht op het scharnier. Als het scharnier dan ook nog niet aan de rand van de muur hoeft te komen, zou ik het wel aandurven deze rechtstreeks in de muur te zetten. Met goede pluggen en passende schroeven.

Alternatief is eerst in de muur een blok hout opnemen. Om daar de scharnieren in vast te zetten. Dat blok kan je volledig wegstucen. Maar dat is wel veel meer werk.

Een hardhouten lat (in dezelfde kleur als de muur) tegen de muur aanzetten hoeft ook niet zo op te vallen trouwens. Dit hoeft geen volledig kozijn te zijn.
 

Fritsdenise

  • #5
Bedankt voor uw reactie. Wij gaan kijken of het gaat lukken de schanieren niet aan de rand van de muur te plaatsen en als het lukt een blok hout in de muur op te nemen. De muren worden sowieso gestuct, dus misschien kan dat ook wel. Bedankt voor de goede ideeën!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Succes met de klus :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu