Losse koelkast en losse vriezer in houten schuur

Tim101

  • #1
Hallo, ik heb een waarschijnlijk bekende vraag over een losse koelkast en een losse vriezer die ik in mijn houten schuur wil plaatsen.
Ik heb wel onderwerpen hierover gezien maar dat ging om een combi met in de meeste gevallen 1 motor en 1 thermostaat.

Ik heb "gehoord" dat het slim is om sowieso de vriezer op een verhoging te plaatsen en evt de achterkant deels te isoleren zodat de warmte weg kan.

De vriezer geeft denk ik voor mij het meeste probleem daar er in de koelkast alleen maar frisdrank, bier en wijn ligt. Dus als deze uitvalt in de winter is dat niet de grootste ramp. De vriezer daarintegen is m'n enige vriezer en ik wil natuurlijk niet dat er etenswaren bederven door ontdooing... of ongevraagd een feestmaal.

Ik hoor graag van jullie
mvg Tim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een koelkast zal niet werken als de temperatuur in de kast net zo hoog of hoger is dan de buitenlucht, eigenlijk niets aan de hand dus.

Een vriezer heeft een bepaalde buitentemperatuur nodig om goed te kunnen werken, over het algemeen moet de temperatuur niet onder de 5 graden komen.
 

Tim101

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Maar is er een manier om de vrieskast toch te laten werken dmv isoleren rondom?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat helpt niet echt, de warmte van de vriezer af komt zal hier wel aan meewerken maar die is niet voldoende om de vriezer goed te laten werken, de warmte die van de vriezer komt is minimaal omdat de buitenlucht koud is.
Met een thermostatisch geregelde bijverwarming moet het wel kunnen.
 

Xr8

  • #5
Zelf ook laten adviseren over een vriezer in berging waar het net zo hard vriest als buiten. Mij is een vrieskist geadviseerd omdat deze wel werken bij lagere temperaturen. Gaat al jaren prima.

Succes.
 

Gerlinjo

  • #6
Je kunt beide wel in de schuur zetten maar ligt eraan welk soort gas er op zit dit kun je zien aan de achterkant op de motor
het nieuwe pentaangas kan niet in een te koude ruimte
(R600A)
 

Storingsmonteur

  • #7
In iedere koelkast of vriezer staat als het goed is de klimaatklasse vermeld. Aan de hand van de klimaatklasse weet je dus exact wat de minimale en maximale temperatuur is waarbij het app. nog goed werkt.
Het gebruikte soort koelmiddel is hier niet zo zeer van belang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu