Loslatende stijgbuis pelgrim vaatwasmachine

Rene123

 • #1
Beste klussers,
Ik wil u het volgende voorleggen:
Wij zijn in bezit van een Pelgrim vaatmachine type GVW955ONY/P01.
Op zich werkt de vaatmachine goed. Doet eigenlijk alles wat je er van verwacht. Maar...
Als we de vaatmachine leegruimen zien we de laatste tijd dat de inlaat van de stijgbuis, onderin de vaat machine die het water omhoog voert naar de sproeiers, los zit. Wij duwen hem dan terug, zodat hij weer op zijn plaats klikt. Maar daarmee is kennelijk het euvel niet verholpen. Ik heb recent nog de koppeling op de stijgbuis naar de sproeiarm vernieuwd.
Wie weet wat hier de oplossing voor is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Houder moet vervangen worden dus het deel waar de pijp in wordt gedrukt , lipjes zijn stuk.
   

  Rene123

  • #3
  Dank u wel voor uw reactie.
  Ik heb het eerste plaatje weggeschoven en daaronder trof ik onderstaande beeld. Dit ziet er inderdaad niet echt goed uit. Kan ik dit onderdeel demonteren door de vier schroeven (parkers) uit te draaien? Is dat voldoende? Komt er (ik heb op dit forum gelezen) een O-ring mee?
  Zo ja moet deze ook meteen vervangen?
  Ik hoor graag S.oldeerbout
  bvd
   

  Rene123

  • #4
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Inderdaad , wacht anders tot je het nieuwe onderdeel hebt zie je het meteen.
  Je kan het beste het schroefje aan de rand van de rvs bak ook iets losdraaien anders krijg je hem er niet onder vandaan.
  Dat ga je vanzelf zien :)
  Onder het onderdeel zit inderdaad een afdichtring die iets te groot is waardoor je met wat gepruts de boel wel weer goed krijg maar is gewoon wat irritant.
   

  Rene123

  • #6
  Het heeft allemaal even geduurd, maar daar ben ik dan toch weer terug.
  We hebben bij de Pelgrim een nieuw onderdeel ("houder aanvoer spr.arm bov+ond"-art nr 88011249) en voor de zekerheid ook een nieuwe afsluitring besteld ("ring houder sproeiarm onder": 88011250), de details vermeld ik hier voor de liefhebber. Het duurde even voordat we de onderdelen binnen hadden. Vervolgens constateerde ik bij het inzetten dat het nieuwe onderdeel niet goed paste. Daarop hebben we diverse belletjes gepleegd met de Pelgrim. Verschillende monteurs gesproken, die allen beweerde dat het gewoon moest passen. Het probleem lag 'm in eerste instantie in een extra lipje aan de bovenkant van de denkbeeldige komma die het reserve onderdeel in gedachten vormt. Ik zou dat extra lipje onder de rand kwijt moeten kunnen aldus de specialisten, maar in mijn beleving zou het zo nooit waterdicht kunnen afsluiten. Waarop ik heb besloten om het extra lipje er maar af te snijden en te vijlen. Vanochtend eea er in gezet (de ring bleek achteraf niet nodig). Alles terug gezet, helaas blijkt de aansluiting van de sproeiarm ook een tikkie anders, waardoor deze niet in de borg klikt. Ik durfde niet teveel kracht te zetten, het zou niet de eerste keer zijn dat door mijn kracht eea toch net weer afbreekt....... Daarop heb ik wat verwarmingstape (telfon) over het nieuwe onderdeel gedraaid waardoor eea iet krapper werd en daardoor vast blijft zitten....
  Ik laat nog wat foto's zien.:
  Als je vragen hebt, of opmerkingen : graag!

  Vanavond gaan we proefdraaien.
   

  Rene123

  • #7

   

  Rene123

  • #8
  De vaatmachine werkt tot nu toe weer geheel tot tevredenheid van mijn vrouw. Wat mij betreft kunnen we dit item sluiten.
  Nogmaals iedereen bedankt!
  (bij het nalezen van het vorige stukje meld ik dat de ring niet nodig zou zijn. Ik had een nieuwe afsluitring besteld, in mijn betoog bedoel ik dat een nieuwe ring niet nodig was geweest. Uiteraard zit die er nu wel in.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
  Mooi dat de baas nu weer tevreden is met de gedane klus.
  Die moet je tenslotte bevriend houden. :mrgreen:

  Bedankt voor het terug melden, en zullen we het op uw verzoek afsluiten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu