Loodvervanger toegepast: goed?

Knuppel

  • #1
Mijn dak is gerenoveerd, waarbij isolatie aan de bovenzijde is toegepast. Daarbij is loodvervanger toegepast (soort zwarte bitumen tegen de bakstenen geplakt).

Is dit een gebruikelijk alternatief voor lood inwerken tussen het metselwerk? Gaat het net zo lang mee? Wat zijn de voor- en nadelen?

En had hij deze loodvervanger niet ook moeten inwerken in de voeg?

 

Densch

  • #2
Wat ik nu ga zeggen weet ik niet of ik het moet zeggen maar ik doe het toch. Kun je altijd kijken wat je er mee doet. Het is natuurlijk niet rechtsgeldig
:wink: :wink:

Als ik de foto bekijk zie ik alleen bitumen oftewel dakbedekking dat haaks om tegen de muur is opgezet.
Vroeger leerde ik op school dat er altijd een mastiek schroot moest worden aangebracht(een plank onder 45 graden in de hoek aangebracht). Tegenwoordig word dat ook niet altijd meer gedaan. Er is natuurlijk ook steeds meer mogelijk vanwege de mooie vernieuwde producten die er steeds op de markt komen.
Maar de aansluitingen zijn nog niet veranderd en dat zullen ze misschien ook nooit doen.
Wat ik mis is de "loodvervanger".



Hierboven zie je duidelijk een loodvervanger dat in de muur is aangebracht. Hierbij ligt de loodvervanger tot in de spouw en staat aan de achterzijde van de buitenmuur iets omhoog gebogen. Aan de buitenzijde dekt hij dan de aansluiting tussen de dakbedekking en de muur af.
 

Poster

  • #3
Moet u dit niet met de "aannemer/dakdekker" bespreken, die dit heeft gemaakt, wij kunnen toch niet het werk van deze man gaan afkeuren/goedkeuren.
 

Knuppel

  • #4
Haha ja. Als ik hem op z'n woord kon geloven stelde ik de vraag niet hier natuurlijk.
Dat niet iedere bouwer z'n vak verstaat hoef ik hier niet uit te leggen denk ik. Nog even los van het feit dat loodvervanger waarschijnlijk goedkoper is als echt lood (in zijn voordeel). Niks mis mee, als het net zo goed is?

Hij heeft overigens inmiddels eenzelfde kleur 'slab' in de voeg gewerkt. Die valt over het getoonde op de foto.
 

Densch

  • #5
Nou opgelost dan. Loodvervangers worden de laatste jaren steeds vaker door bestekschrijvers en architecten voorgeschreven. Het voorkomt ook veel diefstal op grotere nieuw bouwen aangezien het geen lood meer is. Een voordeel bij loodvervangers is dat je het aan een gesloten lengte mag gebruiken. Bij het echte lood mag men stukken van maximaal 1mtr gebruiken en moet je het aan beide zijden omvelzen voor een waterdichte aansluiting. De overlappingen bij loodvervanger geschiet door een speciaal daarvoor ontwikkelde kit. Hier zijn nog wel eens vraagtekens omdat kit toch wel eens een zwak punt blijkt te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
2
19
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu