Lood vastkitten

Lucky_Me

  • #1
Twee jaar geleden is een dakdekkersbedrijf hier aan de slag geweest, op een stuk langs de gevel was het moeilijk om het lood in een voeg te metselen en daar heeft de dakdekker (blijkbaar) het lood vastgekit met Seal & Fix, van die zwarte kit van een bekende oliemaatschappij. Vorig jaar is hij al een keer terug moeten komen omdat het lood spontaan naar beneden was gekomen en nu is het weer misse boel. Volgende week komt hij het oplossen (10 jaar garantie), maar ik heb graag wat meningen van deskundigen hier: is dat kitten wel een goede oplossing?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lucky_Me schreef:
Volgende week komt hij het oplossen (10 jaar garantie), maar ik heb graag wat meningen van deskundigen hier: is dat kitten wel een goede oplossing?
Is deze kit op basis van bitumen dan even zoeken op kit in gele patronen of van een bekend benzine merk.
 

Lucky_Me

  • #3
Als ik het vorig jaar goed heb gezien, was het inderdaad een gele patroon met overbekend logo. Dat zou dus wel moeten kunnen werken? Er is nu meer los gekomen dan vorig jaar :-(
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Normaal wordt de voeg uitgeslepen, daar wordt het lood ingevouwen en dan worden er propjes lood gemaakt van afvalstukjes die in de uitgeslepen voeg met lood geslagen worden om het lood zo te klemmen. (zo deed de dakdekker dat tenminste bij ons)
Zit alles vast dan wordt de rest weer ingevoegd zonder dat er kit oid. nodig is.

Maar waarschijnlijk heeft hij nu iets anders bij zich want hij moet nog een flinke voorraad van dat spul hebben maar anders is het overal uitverkocht.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Kun je een foto plaatsen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Lucky_Me schreef:
Volgende week komt hij het oplossen (10 jaar garantie), maar ik heb graag wat meningen van deskundigen hier:
Als je de forumregels had gelezen, dan had je geweten dat we op dit forum niet het werk dat uitgevoerd is/wordt door anderen beoordelen.

Daarom gaat hier een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu