Lijmresten verwijderen van betonnen ondergrond

Janjaapklusaap

 • #1
Hallo allemaal,

Om mijn verhuizing geheel rond te krijgen wilde ik de vloerbedekking die in de kamer lag vervangen door een laminaatvloertje. De lijmresten die achterbleven op de betonnen ondergrond zijn echter hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Het is natuurlijk monnikenwerk om dit allemaal met een plamuurmesje te gaan verwijderen dus vroeg ik me af of er geen snellere manier mogelijk was om deze te verwijderen.

Daarnaast vroeg ik me of in hoeverre ik deze lijmresten moet verwijderen om vervolgens het laminaat te kunnen leggen. Als iemand er misschien raad mee weet hoor ik dat graag en aangezien mijn deadline om te verhuizen nu wel erg dichtbij komt hoop ik op een snelle reactie!

Alvast op voorhand bedankt voor het nemen van de moeite om te reageren.

MVG JanJaap
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Welke kleur hebben deze lijmresten, en welk merk, indien bekend ?
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Als het glad en niet al te dik is is dan leg je er toch gewoon een ondervloer overheen.
  Wil je het echt verwijderen dan kun je eerst proberen met water, gewoon een doek nat maken en op een stuk lijmen leggen, wordt de lijm week dan is de kans groot dat het lijm op waterbasis is geweest en kun je het ook weer met water oplossen.
  Zo niet dan zijn er 2 mogelijkheden, toch mechanisch verwijderen of oplosmiddelen gebruiken.

  Pas bij de laatste wel goed op, bij mijn vorige werk hadden ze de showroom verhuurd en de mensen die toen de vloerbedekking verwijderen hadden ontdekt dat de lijm eenvoudig met thinner was op te lossen, maar na een paar uur met de thinner te hebben gewerkt begonnen ze zich wat licht in het hoofd te voelen en na nog een paar uur gingen ze zo stoned als een garnaal en met een flinke donderbui van de werkgever (over hoe ze zo onverantwoordelijk te werk hebben kunnen gaan) naar huis.
  Niet voor niets staat op de verpakking "alleen te gebruiken in een goed geventileerde ruimte"

  suc6

  Gerrit Bakker
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu