Lijmresten trap verwijderen of wegschuren?

Klus_Keizer

 • #1
Hallo,

Ik lees hier heel veel goeie tips over het verwijderen van lijmresten op de trap en hoe ik deze daarna kan schuren en schilderen. Ik heb tapijt van een oude trap verwijderd en op de uiteinden zit een soort rubber-achtige lijm (van ca. 30 jaar oud).

Is het van belang dit altijd te verwijderen alvorens te beginnen met het schuurwerk, of kan ik deze rubberresten ook gewoon wegschuren?

Verder las ik op een ander forum de tip om lijm/rubberresten met Stickerverwijderraar weg te halen, iemand ervaring hiermee? Het is in principe niet veel lijmresten, maar wel hardnekkig...

Bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Risico met zo'n rubberachtig laagje is dat het warm wordt bij het schuren, uitsmeert over het hout en de vlek dus groter wordt. Kan je 't spul met een schildersdriehoek niet wegschrapen?

  Oplosmiddelen kan je natuurlijk ook proberen, maar wees voorzichtig met de brandbare dampen. Aceton bijv. lost veel kunststoffen op.
   

  Klus_Keizer

  • #3
  Hoi Fiesiekus,

  Met een schildersdriehoek heb ik idd. wel wat weggekregen, maar dat gaat vrij moeilijk zonder de trap te beschadigen... :( Ik ga even wat oplossmiddels testen, de ruimte is gelukkig zeer goed geventileerd.

  thanks.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Sommige tapijtlijmen zijn met water op te lossen, maak een lap nat en leg die op de lijm, na een uurtje kunt u zien of de lijm wateroplosbaar is.
   

  Klus_Keizer

  • #5
  Hoi,

  Met die stickeroplosser lukt het vrij goed. Is een smerig goedje, maar gelukkig is het niet zoveel lijm wat eraf moet.

  De helft vd trap is klaar, dus nog even doorbijten :)
   

  Sewerboy

  • #6
  That's the spirit, heb ik ook gedaan...een weekend lang.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu