Lijm in hout getrokken

Koral

  • #1
Goedemiddag,

Op mijn oude trap zaten tapijttegels geplakt met een soort dubbelzijdig tape. Deze tegels zijn verwijderd en daarna bleek dat de lijm van die dubbelzijdige tape helemaal in het hout is getrokken. Schuren lukte niet, want die lijm werd dan heet en stroperig. Lijmverwijderaar hielp ook niet, want het was dus helemaal in het hout getrokken.
Uiteindelijk maar overheen geverfd, maar na verloop van tijd komt de lijm er toch weer doorheen.
Is er bijvoorbeeld een soort sealer ofzo die ik hier overheen kan smeren, zodat ik het daarna wel netjes kan schilderen? Ik heb wel navraag gedaan bij een aantal bouwmarkten, maar hier in de buurt zit geen zaak met echt verstand van zaken helaas.

20201011_114425.jpg
 

De Bob

  • #2
Wij hebben hetzelfde gehad met ductape, (treden afgeplakt met board) de lijmlaag in het hout getrokken en niet meer te verwijderen. zelfs niet het soppen met de "echte" thinner.
De enigste optie was om de treden te palmuren met 2K, daarna schuren gronden en aflakken.
De groothandel had er ook geen product voor.
U kan een stukje proberen met isolatie verf, maar werkte ons bij minder, de lijm welde erdoor, misschien werkt het bij u lijmsoort wel.
 

Koral

  • #3
Heb het geprobeerd met 2 verschillende merken lijmverwijderaar, aceton, afbranden, schuren, afkrabben, thinner en zelfs cola. Ik hoop dat iemand toch een andere oplossing weet, want plamuren is voor mij onbekend.
 

De Bob

  • #4
Met een 2K plamuur dekt u de plekken/treden af, en.kunt u weer "vers" beginnen.over de plamuur
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu