Lichtpunten keuken in muur

Marieph

 • #1
Onderstaande foto is de huidige situatie van de muur van mijn keuken (nieuwbouw woning). Begin mei wordt dit opgeleverd. Wat ik nog wil laten doen op het moment van oplevering is 2 lichtpunten met schakelaar laten monteren in de muur. Is dat haalbaar als jullie onderstaande tekening zien? Wat adviseren jullie? Is tekening 2 een optie?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  En hoe ga je dan spanning krijgen op de lichtpunten?
   

  Marieph

  • #3
  Mijn kennis van elektra is helaas ondermaats. Vandaar dat ik het wil laten uitbesteden. Maar ik ben benieuwd naar het proces en of het haalbaar is op deze muur na oplevering van de woning.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Die groene leiding loopt m.i. lager dan bovenzijde aanrechtblad.
  Na oplevering, dus keuken geplaatst en wand afgewerkt?
   

  Marieph

  • #5
  Best wel interessant om te vermelden inderdaad. Na oplevering zijn de wanden behangklaar gestuct en is de keuken nog niet geplaatst.
   

  Cool

  • #6
  Even terzijde : nu de boel nog open ligt : maak een paar foto's van de leiding loop (veel bochten enzo) om te voorkomen dat je er later doorheen boort als je iets wil ophangen , kastjes enzo. Zet desnoods eerst wat afmetingen op de muur met potlood .....
   

  Marieph

  • #7
  Goede tip! Deze foto's heb ik (onder andere) gemaakt tijdens de kijkdag.
  Ter aanvulling: Op de wand van de foto komt enkel het lage gedeelte van de keuken zonder bovenkastjes. Tegen de tegenovergestelde wand (niet op de foto) komen de hoge kasten te staan.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #8
  Je zult ook een leiding moeten leggen van een bestaande doos richting de schakelaar om stroom van af te tappen.

  Let wel op dat je niet de groep voor bijv. de oven hiervoor gebruikt, komt in ieder geval de logica van de groepebindeling niet ten goede.

  Maar waarom zou je wachten tot de wanden reeds gestuct zijn? Ik zou dit meteen door een elektricien laten aanleggen zodat je straks niet opnieuw moet stucen.
   

  Marieph

  • #9
  In de begin periode had ik het meerwerk voor oa. de leidingen moeten doorgeven. Dat was 3 kwart jaar geleden. Toen had ik helaas nog geen zicht op wat mijn wensen waren voor de woning.

  Nu zijn de wensen allemaal concreet en de oplevering in zicht. Helaas kan ik nu niks meer doen aan de woning, en mag ik deze ook niet betreden. Dus de eerstvolgende keer dat ik de woning kan betreden en er aan kan werken, is na de oplevering. Dan zijn alle elektra punten verwerkt in de muren en zijn de wanden behangklaar gestuct.

  Vandaar dat ik nu met dit punt zit hoe ik dit moet gaan aanpakken.


  Quotes verwijderd, die zijn overbodig, mod.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #10
  Op enig moment gewoon een elektricien laten komen. Die kan dit prima voor je regelen, zeker met deze foto's bij de hand.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu