Lichtkoof

MrDonald

  • #1
Beste klussers,

Ik wil graag een zwevende lichtkoof maken tbv een inloopkast. Er zit geen lichtpunt dus ik ben aangewezen op LED spots op batterijen. Dat betekent ook dat ik deze batterijen makkelijk moet kunnen vervangen.

Het lijkt hier op:


Kan ik gewoon bij de lokale hardwarestore een meubelpaneel pakken en middels een gatenboor / klokboor de gaten voor de spotjes maken? Vervolgens middels 4 haakjes ophangen (dan kun je m uit 2 lostillen als je de batterijen wilt vervangen).

Kan dit op deze manier? Of moet ik ander hout / ander ophangsysteem gebruiken? Gaat dit goed met de warmte die de spotjes afgeven?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Dat lijkt me geen probleem. Normaal gesproken staat er op de verpakking van de spots aangeven hoeveel vrije ruimte erachter vrij moet blijven i.v.m. circulatie.

Ik weet alleen niet of er inbouwspots op batterijen bestaan en of je anders bij 12V spots de trafo zomaar kunt vervangen door batterijen.
 

MrDonald

  • #3
Bedankt voor je reactie Tom. Inbouwspots op batterij zijn er zeker. Ik wil ze eigenlijk ook met motion hebben maar daar lijkt was lastiger aan te komen

Ik zal dit draadje even aanvullen als het resultaat hangt.

Thanks!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zet er een sensor tussen zodat de lamp automatisch aan gaat bij beweging.
 

Pmeter

  • #5
Als je een beetje licht wilt (op de foto staan veel spots), dan zijn batterijen zo leeg. Het is ook duurder dan nodig. Ik zou vanaf een stopcontact een 220v netsnoer naar de koof maken. Die kun je wegwerken in een plastic kabelgootje, die je met 2 schroefjes op het plafond zet. Verder kun je dat snoer langs een lichtschakelaar laten lopen, of een draadloze lichtschakelaar gebruiken.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu