Lichtkoepels uit het zicht op dakterras

Michelz

  • #1
Hallo creatieve klusvrinden,

Wij hebben een appartement op de eerste etage, onder ons bevindt zich sinds kort een turkse slager. Aan de achterkant is er de mogelijkheid om een dakterras aan te leggen. Ruimte beslaat ongeveer 4x5 meter. Echter er bevinden zich twee lichtkoepels, precies in het midden, op 1,5 meter van elkaar. Deze staan vaak open waardoor die ranzige slagerslucht :? naar buiten komt.

1. Hoe kan ik die koepels aan het zicht ontrekken en hou ruimte over voor
    een leuk bbq-gedeelte;
2. Hoe kan ik deze stank reduceren?

Ik hoop dat jullie wat ideetjes hebben. Ik hoor graag van jullie!

Groet Michel
 

Arie

  • #2
Hallo,

Je zou er een houten kist om heen kunnen timmeren, en die als bijv als stoel of plantenbak gebruiken.
Maar ik denk niet dat je onderbuurman daar blij mee zou zijn.

Ik zou zeggen ga eerst eens met je onderbuurman praten, misschien wil die zijn ramen wel op bepaalde tijden voor je gesloten houden.

Je kan er ook mooie bloembak voor zetten, aan de zichtkant.

Succes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik denk dat je buurman aan bepaalde (milieu-)eisen moet voldoen. Wellicht mag hij zijn afvoer helemaal niet via een raam/lichtkoepel doen, maar moet hij betere voorzieningen treffen.

Indien je er samen met hem niet uit komt, zou je daarover ook nog advies bij de gemeente, afdeling milieu, kunnen inwinnen, om daarmee versterkt opnieuw met je buurman te praten.

Probeer wel de zaak op prettige manier te bespreken, dus ga niet dreigen met de gemeente, want dan verhardt je de zaak alleen maar. "Gebruik" de gemeente in eerste instantie alleen om nader advies te krijgen (is meestal gratis!).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu