Licht (stroom), gaat telkens uit na paar seconden

Sepp

  • #1
Ik zit met een voor mij onlogisch probleem: de plafondlamp in onze woonkamer blijft niet meer aan (sinds wij hier wonen nooit een probleem geweest). Telkens als ik de schakelaar bedien gaat hij aan, maar dan naar een paar seconden vanzelf weer uit. Ik dacht dat het misschien aan de schakelaar ligt...schakelaar er uit, en voor de zekerheid even de blauwe en zwarte draad bij elkaar gehouden, en voila...licht, maar dan gaat hoewel contact het licht weer uit... draden opnieuw aan elkaar geeft licht, en gaat weer uit na paar seconden...

Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? Is dit een symptoom van lekstroom? Oud huis met wellicht niet al te fraaie elektra door het plafond?

Alvast dank!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Kan de lamp zelf defect zijn? Heb je al een andere getest? Wat voor een lamp gaat het eigenlijk over?

De elektra lijkt inderdaad niet zo fraai als je achter een schakelaar zwart en blauw aantreft, dit zou bruin en zwart moeten zijn. Of in een oude installatie groen en zwart.
 

Sepp

  • #3
De lamps is in orde. Licht gaat aan zodra de draden bij elkaar worden gehouden, maar vanzelf weer uit na een paar seconden (met de draden bij elkaar). Elke keer als ik de draden opnieuw bij elkaar houd, is er licht voor paar seconden...

Trouwens: de draden zijn idd bruin een zwart, niet blauw zoals eerder aangegeven.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Is het een LED-lamp? Dan even testen door deze te vervangen door een andere lamp.
 

Sepp

  • #5
potjan....dat schijnt het te zijn - begrijp ik goed dat een LED lamp al dan niet helemaal kapot is, het toch minder doet? Ik neem aan dat ik hem kan weg gooien, of zal die ergens anders nog beter kunnen werken?

Hartstikke bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Deze kun je inleveren bij de milieustraat.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #7
Sepp schreef:
De lamps is in orde.
Dat iets heel even werkt, wil dus niet zeggen dat het in orde is. :wink:
 

Sepp

  • #8
:))
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu